Vil gi’ børn lysten til at læse

Gråsten Skole. Arkivfoto
Gråsten Skole. Arkivfoto
29. maj 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Danmark ligger i bunden, når det kommer til børns læselyst. Derfor tager DR og TrygFonden på danmarksturné i 2.- og 5. klasser med det treårige læringsprojekt Alle ord tæller for at gøre børn nysgerrige på ord – og derigennem fremme børns læselyst.

Eventen besøger folkeskoler i seks kommuner, og en af dem er Sønderborg Kommune, hvor elever fra 2. og 5. klasser deltager i to workshops i Skansehallerne. Det sker torsdag den 30. maj. Eventet arrangeres i samarbejde mellem DR og VidensBy.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tidsrummet fra kl. 09:30 -10:30 deltager 2. klasser og i tidsrummet fra kl. 12:00 – 13:30 er det for 5. klasserne.

Eventet i 2.- og 5. klasserne består af en række poster, hvor børnene skal lege med at skabe ord. For at klæde eleverne bedst muligt på til at deltage i aktiviteterne på dagen har DR Skole udviklet læringsmaterialer til dansklærere og læsevejledere i indskolingen og mellemtrinnet, der skal anvendes op til eventet, og som giver eleverne en forståelse for de poster, de skal ud på. Efter eventet bliver læringsmaterialet tilpasset, så alle skoler kan gøre brug af det i undervisningen, og på den måde kan legen med ord fortsætte i alle landets 2. og 5.-klasser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er i DR-programmerne som ‘Ultra Gaming’, ‘Klassen’, ‘Hundebanden’, ‘Skab med Ramasjang og Børste-programmerne, at seerne kommer til at opleve indhold, der udspringer af ’Alle ord tæller’, skriver Sønderborg Kommune.

DR, TrygFonden og en række samarbejdspartnere – herunder CFU, SDU, bibliotekerne, Enactlab og Trygfondens Børneforskningscenter, vil på baggrund af erfaringerne fra 2. og 5. klassetrin i de seks kommuner og den viden, der i forvejen ligger i på området udvikle og afprøve nye indsatser, der kan fremme læselysten – herunder nye metoder, tv-produktioner, spil, læringsmaterialer, events, fysiske materialer målrettet alle danske børn i alderen 1-14 år.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...