Voldtægter: Fisnik Kriezi tæt på at ryge i forvaring

13. maj 2014 Uncategorized

Ritzau:

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 23-årige Fisnik Kriezi blev tirsdag i Vestre Landsret i Sønderborg idømt fem års fængsel for flere tilfælde af vold og voldtægter mod to teenagepiger, som han var kæreste med.

Da sagen var for Retten i Sønderborg sidste år, stod han tiltalt for grov vold og voldtægter mod fire teenagepiger. Men byretten frifandt ham i forhold til den ene pige og idømte ham otte års fængsel samt udvisning.retten

Artiklen fortsætter under annoncen

Han ankede dommen til Vestre Landsret. Her blev han i sidste uge frifundet for vold og voldtægt mod en anden af pigerne, og alene dømt for de grove forbrydelser mod to af pigerne.

Det var et splittet nævningeting, der nåede frem til straffen på fem år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Seks dommerstemmer ville nemlig følge anklagerens krav om, at idømme Den 23-årige forvaring – en tidsubestemt straf, der gives til kriminelle, der anses for særligt farlige, og som Retslægerådet havde anbefalet..

Men seks andre dommerstemmer ville idømme ham fem års fængsel, blandt andet fordi han ikke tidligere er straffet for lignende kriminalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der er stemmelighed, er det altid det resultat, der bedst for den dømte, der gælder, og dommen kom derfor til at lyde på fængsel i fem år.

Anklagemyndigheden krævede også den dømte, der stammer fra Kosovo, udvist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det blev afvist af nævningetinget med seks stemmer for og 12 stemmer imod, blandt andet med den begrundelse, at han har haft den væsentligste del af sin opvækst i Danmark og er uden tilknytning til hjemlandet.

Han blev idømt en betinget udvisning med en prøvetid på to år. Det betyder, at han risikerer at blive udvist, hvis han inden for to år igen begår kriminalitet.

Endelig bestemte Vestre Landsret, at han skal betale sine to ofre en erstatning på henholdsvis 70.000 kroner og 100.000 kroner.

Fisnik Kriezi er tidligere dømt for hjemmerøveri

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...