VUC Syd-efterforskningen er slut – ikke noget at komme efter

4. november 2019 112

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at indstille efterforskningen af den tidligere ledelse af VUC Syd. Ingen involverede sigtes eller tiltales for strafbare forhold.

Første anmeldelse af ledelsen kom i september 2017. Politiets efterforskning har især fokuseret på, om den daværende ledelse på VUC Syd har forvaltet midlerne til driften på en måde, som kunne udgøre en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om underslæb, bedrageri eller mandatsvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har været igennem et meget omfattende materiale”, siger specialanklager Henning Fuglsang Sørensen fra Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

“Der er intet, der tyder på et strafbart forhold, og vi har derfor nu besluttet at indstille efterforskningen”, siger han videre i en pressemeddelelse.

Sagen omfatter både en anmeldelse fra en borger og fra Kammeradvokaten, som anmeldte sagen på vegne af Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet.

Allerede i december 2017 besluttede politiet at indstille efterforskningen, men dengang pålagde Statsadvokaten i Viborg politiet at fortsætte sagen.

“Vi havde selvfølgelig gerne set, at sagen kunne være afsluttet langt hurtigere, To år er lang tid. Det gælder også for de involverede. Men det har været en kompleks og omfattende efterforskning”, siger Henning Fuglsang Sørensen.

Læs mere HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk