WoodSculpture-kunstnerne kom i mål

26. juni 2021 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag var sidste dag med WoodSclupture på havnen i Gråsten, hvor seks skulptører har lavet hver sin del af en figur, som er tænkt og tegnet af litauske Kestutis Krasauskas – og han har med spænding fulgt sine kolegers arbejde gennem ugen, der nu er gået.

“Træet, som blev brugt, kommer fra Ahlmannsparken og det er dér, værket skal stå”, siger Finn Johansson fra Uwe Wolffs Fond, der sammen med Sønderborg Kommune står bag WoodSculpture.

Finn Johansson har et eneste mål med WoodSculpture, der hidtil har fundet sted på Slotskajen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mit mål er ene og alene at være med til at komme med noget kunst, som folk gerne vil komme og se”.

Finn Johansson selv har – med egne ord – ikke forstand for på kunst.

“Det jeg ved om skulpturerne, er det, som jeg hører fra kunstnerne”, siger han.

Inden Coronaen kom blev der lavet ti forskellige skulpturer af ti forskellige kunstnere, som blev fløjet ind fra Sydamerika, Kina, Tyrkiet og andre steder af verden. Skulpturerne var i forvejen doneret til forskellige modtagere, som skulle placere dem et sted, hvor rigtigt mange så dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

SDU-studerende er klar til at hjælpe grænseregionens SMV’er

18. juni 2024 Erhverv

Med sit fokus på digitalisering, automatisering og bæredygtighed har Interreg-projektet ARTEMIS faciliteret frugtbare samarbejder mellem studerende og lokale virksomheder, hvilket har bidraget til nye ideer og bæredygtige løsninger. “Vores tilgang til at lave det perfekte match mellem talentfulde studerende og ambitiøse virksomheder har skabt en række innovative løsninger, der ikke kun fremmer bæredygtighed, men også […]

Læs mere...