WoodSculpture-kunstnerne kom i mål

26. juni 2021 Kultur

Fredag var sidste dag med WoodSclupture på havnen i Gråsten, hvor seks skulptører har lavet hver sin del af en figur, som er tænkt og tegnet af litauske Kestutis Krasauskas – og han har med spænding fulgt sine kolegers arbejde gennem ugen, der nu er gået.

“Træet, som blev brugt, kommer fra Ahlmannsparken og det er dér, værket skal stå”, siger Finn Johansson fra Uwe Wolffs Fond, der sammen med Sønderborg Kommune står bag WoodSculpture.

Finn Johansson har et eneste mål med WoodSculpture, der hidtil har fundet sted på Slotskajen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mit mål er ene og alene at være med til at komme med noget kunst, som folk gerne vil komme og se”.

Finn Johansson selv har – med egne ord – ikke forstand for på kunst.

“Det jeg ved om skulpturerne, er det, som jeg hører fra kunstnerne”, siger han.

Inden Coronaen kom blev der lavet ti forskellige skulpturer af ti forskellige kunstnere, som blev fløjet ind fra Sydamerika, Kina, Tyrkiet og andre steder af verden. Skulpturerne var i forvejen doneret til forskellige modtagere, som skulle placere dem et sted, hvor rigtigt mange så dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Augustenborg, Samfund

Sund & Bælt har undersøgt havmiljøet mellem Als og Fyn

22. marts 2023 Augustenborg

Sund & Bælt har netop gennemført geofysiske undersøgelser i farvandet mellem Als og Fyn for at få indsigt i havmiljøet i forbindelse med eventuel fremtidig fast forbindelse mellem Als og Fyn. Resultaterne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet. ”Det er et vigtigt led i forundersøgelsen, at vi indsamler […]

Læs mere...