Zonta gav blomster og løfte om legat til Victoria fra Kværs

15. juni 2018 Gråsten

Fredag blev en rigtig god dag for Victoria Ifeoma Rygaard Andresen fra Kværs. Den 19 år unge kvinde fik et løfte fra Zonta om, at hvis hun kommer ind på den samfundsvidenskabelige uddannelse på RUC, så kommer der 10.000 kroner ind på hendes konto.

Legatmodtageren med sin familie.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er 21, som har søgt legatet, men din ansøgning sprang i øjnene”, siger Karen Thegen fra Zonta. Det tæller meget, at modtageren er mønsterbryder.

“Du har – som den første i din familie-  taget en gymnasiel uddannelse og med de karakterer, som du har fået, så kan du komme ind, hvor du vil”, siger Karen Thegen.  Den unge kvinde skal op i tre fag mere, inden hun får huen på.

Victoria Ifeoma Ryggard Andresen tager sin hf på Statsskolen i Aabenraa.

“Min skolegang begyndte i Kværs – og derfra kom jeg i Gråsten skole. Efter 9. klasse holdt jeg et sabbatår og det var dér, jeg fik min autismediagnose”, siger legatmodtageren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg blev anbefalet at tage hf i Aabenrra, hvor jeg får den nødvendige støtte”.

Når Victoria Ifeoma Rygaard Andresen har valgt RUC, så er det fordi, det er det eneste sted, hun kan koble det samfundsvidenskabelige sammen med journalistik.

“Og når jeg gerne vil arbejde i FN eller Unicef og gøre mit til, at flere i Afrika får mulighed for at tage en uddannelse, så har jeg brug for at kunne kommunikere tingene ud”, siger legatmodtageren.

Den unge kvinde har sikret sig en bolig tæt ved Roskilde – og nu venter hun bare på at få at vide, hun er optaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...