Zonta gav blomster og løfte om legat til Victoria fra Kværs

15. juni 2018 Gråsten

Fredag blev en rigtig god dag for Victoria Ifeoma Rygaard Andresen fra Kværs. Den 19 år unge kvinde fik et løfte fra Zonta om, at hvis hun kommer ind på den samfundsvidenskabelige uddannelse på RUC, så kommer der 10.000 kroner ind på hendes konto.

Legatmodtageren med sin familie.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er 21, som har søgt legatet, men din ansøgning sprang i øjnene”, siger Karen Thegen fra Zonta. Det tæller meget, at modtageren er mønsterbryder.

“Du har – som den første i din familie-  taget en gymnasiel uddannelse og med de karakterer, som du har fået, så kan du komme ind, hvor du vil”, siger Karen Thegen.  Den unge kvinde skal op i tre fag mere, inden hun får huen på.

Victoria Ifeoma Ryggard Andresen tager sin hf på Statsskolen i Aabenraa.

“Min skolegang begyndte i Kværs – og derfra kom jeg i Gråsten skole. Efter 9. klasse holdt jeg et sabbatår og det var dér, jeg fik min autismediagnose”, siger legatmodtageren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg blev anbefalet at tage hf i Aabenrra, hvor jeg får den nødvendige støtte”.

Når Victoria Ifeoma Rygaard Andresen har valgt RUC, så er det fordi, det er det eneste sted, hun kan koble det samfundsvidenskabelige sammen med journalistik.

“Og når jeg gerne vil arbejde i FN eller Unicef og gøre mit til, at flere i Afrika får mulighed for at tage en uddannelse, så har jeg brug for at kunne kommunikere tingene ud”, siger legatmodtageren.

Den unge kvinde har sikret sig en bolig tæt ved Roskilde – og nu venter hun bare på at få at vide, hun er optaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...