Travel Alott sender ung mand afsted til krybdyrsoplevelser i Sydafrika

17. april 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Mikkel Stenholt Sortemos er en ung mand fra Ikast, som er i fuld gang med at uddanne sig til dyrepasser med speciale i zoo.

“Det er især slanger, der har min interesse”, siger Mikkel Stenholt Sortemos til SønderborgNYT. Og nu er det jo ret begrænset, hvor mange slanger der er i Danmark. Selvfølgelig er der en del hjemme hos forældrene i Ikast, hvor Mikkel Stenholt Sortemos og hans far deler den interesse.

Mikkel Stenholt Sortemos holder øje med sine edderkopper.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få oplevet så mange slanger som muligt på helt tæt hold, har Mikkel Stenholt Sortemos været på en rejse til Australien, hvor han arbejdede som frivillig. Rejsen var sat sammen af Travel Alott i Sønderborg, hvor personalet har stor ekspertice i rejser til unge mennesker, der er i gang med eller på vej til at uddanne sig.

“Det var fantastisk at være i Australien, hvor jeg blandt andet var med ude i folks hjem og fange slanger, der havde sneget sig ind”, siger Mikkel Stenholt Sortemos, der er tæt på at kunne runde sin uddannelse af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alt det boglige er jeg igennem og så er planen at tage til Sydafrika og finde en eller anden form for reptiler, altså krybdyr, som jeg kan skrive min afsluttende opgave om, så det er klart jeg igen er taget en tur til Sønderborg, så jeg kan snakke min næste rejse igennem med Joan Lott Carlsen og hendes ansatte”, siger Mikkel Stenholt Sortemos. Til gengæld for snakken mandag eftermiddag, så har krybdyrs-eksperten taget et par edderkopper med. Den enes krop er på størrelse med en vandnød, mens den anden edderkop er på størrelse med en hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fandt et herligt sted til næste rejse

Joan Lott Carlsen, der er ejer af Travel Alott, har været et smut i Sydafrika for at se på et sted, hvor Mikkel

Her er den mindste af de edderkopper Travl Alott-personalet fik helt tæt på.

Stenholt Stortemos kan være frivillig i et halvt år og bruge tiden på at samle den viden, der skal til for at skrive den afsluttende opgave.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ham, der har stedet, er en nørd ligesom du selv og sin viden har han blandt andre delt med David Attenborough, så det er altså en mand, som de, der allerede ved meget, lytter til”, siger Joan Lott Carlsen og viser den unge mand og hans familie billeder fra stedet.

Mange unge, der rejser med Travel Alott, opholder sig i reservater, hvor der arbejdes med løver og andre større dyr.

Men der er slanger, øgler, skildpadder, edderkopper, skorpioner og alle mulige andre smådyr det sted, hvor Mikkel Stenholt Sortemos skal være i seks måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et himmerige for ham – et skrækscenarie for andre.

Forældrene dukker op i Sydafrika

Mikkels edderkop her er på størrelse med en hånd – der findes edderkopper på størrelse med en middagstallerken.

Dengang Mikkel Stenholt Sortemos var i Australien blev han noget overrasket en dag.

“Vi var taget derned uden at sige det til ham og en dag ringede vi på hans dør”, siger Mikkels mor og fortæller videre, at de har købt billet, så de også kan kigge indenfor hos ham, når han er i Sydafrika.

Mikkels forældre fortæller, det er sønnen selv, der har tjent penge til sine udlandsophold.

Har du mod på at blive klogere på verden og dig selv, så er Travel Alott bestemt en mulighed – læs om de mange muligheder HER PÅ LINKET.