Henning Nicolai Husted Andersen kan fejre 40 år i erhvervslivet

5. marts 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I dag, tirsdag den 5. marts, er det 40 år siden Henning Nicolai Husted Andersen hentede et CVR-nummer på toldkontoret i Sønderborg og startede eget firma i Ullerup, hvor han lejede et klasseværelse i den nedlagte skole.

Firmaet startede med at være underleverandør og lave reparationer for andre. Efter kort tid blev den første medarbejder, Jørn Mathiesen ansat – og byens unge drenge arbejdede efterskoletid og i weekender.

25 år senere forlod Jørn Mathiesen firmaet og startede JM Maskinfabrik.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Klasseværelset blev hurtigt for lille og der blev udvidet med flere lokaler på samme adresse”, fortæller Henning Nicolai Husted Andersen. Med mere plads kunne der bukkes, svejses og standses emner ud.

Gennem den næste tid voksede firmaet og udvidede den ene gang efter den anden.

Fordi virksomheden både lavede opgaver for andre og havde en egen-produktion, startede Henning Nicolai Husted Andersen HNH Sønderborg, der skulle klare egenproduktionerne i nye lokaler i Vollerup.

Brand ændrede alt

Artiklen fortsætter under annoncen

Kort efter fik firmaet i Ullerup ansvaret for en brand i et frysehus og Henning Nicolai Husted Andersen blev stævnet af tre forsikringsselskaber, der ville have flere millioner kroner. Sagen endte med et forlig.

“Sagen tog på kræfterne og tærede også på min tillid til retssystemet”, oplyser Henning Nicolai Husted Andersen, som efter retssagen solgte HNH Sønderborg til et elfirma, han kendte i forvejen – og samtidig solgte han havdelen af maskinfabrikken i Ullerup til Henrik M. Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fritidslivet skulle nydes

Herefter var det tanken, at Henning Nicolai Husted Andersen skulle nyde livet med hustruen og familen, Sejle i sejlbåden og rejse rundt med autocamperen.

Men efter opfordringer fra tidligere kunder købte Henning Nicolai Husted Andersen sig fri af sin konkurrenceklausul og startede maskinfabrikken CK Transportudstyr i Vollerup sammen med en tidligere værkfører fra HNH Sønderborg.

“Firmaet i Vollerup voksede hurtigt og der blev hele tiden investeret i nye maskiner. Vi leverede transportanlæg til Danmark, Norge og sågar Rusland”, fortæller Nenning Nicolai Husted Andersen, der ewfter ni år købte sin kompagnon ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2018 fusionerede CK Transportudstyr med JM Maskinfabrik. Henning Nicolai Husted Andersen var igen sammen med sin allerførste medarbejder, Jørn Mathiesen.

Stor forandring

Henning Nicolai Husted Andersen tænker ind imellem tilbage til dengang, hvor det hele begyndte – og det var hjemme i Lambjergskov i forældrenes lade.

“Der lavede vi bådtrailere, lystestager, rustfrie ting til lystbåde. Vi lavede også VVS-arbejde og svejsede i biler”, siger han. Altså begyndte eventyret inden han kom i lære.

Artiklen fortsætter under annoncen

At det lykkedes at holde et eventyr kørende i foreløbig 40 år skyldes flere ting.

“Opbakning fra familie og nære venner, gode kunder, trofaste arbejdsomme medarbejdere, stabile leverandører. I starten var det også dejligt, at myndighederne lukkede øjnene, når vi havde glemt at søge alle mulige tilladelser”.

 

 

 

 

 

 

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...