Bestyrelsesformand: KL kan ikke sætte Sønderborg Kraftvarmeværk på deres ‘dødsliste’

Foto: SønderborgNYT
19. december 2020 Erhverv

Kommunernes Landsforening har skrevet Sønderborg Kraftvarmeværk ind på en såkaldt dødsliste og den er lavet for at tilpasse antallet af forbrændingsanlæg med mængden af affald, som skal brændes.

Det er som om, at det handler om, at mindre kraftvarmeværker skal lukkes, så der kan køres affald nok til de store kommunale anlæg, hvor der mangler affald.

At Sønderborg Kraftvarmeværk er landet på KLs ‘dødsliste’ undrer bestyrelsesformand Claus Plum fra Sønderborg Varme, som er ejer af det  lokale kraftvarmeværk:

Artiklen fortsætter under annoncen

“For det første er Sønderborg Kraftvarmeværk ejet af Sønderborg Varme og dermed privatejet og dernæst er de beregninger, som KL har lavet på vores værk, ikke rigtige. De beregninger vil vi udfordre dem på og så mener vi, at de kan pege på kraftværker, som er kommunalt ejet i stedet for at pege på private”, siger advokat Claus Plum til SønderborgNYT.

Sønderborg Kraftvarmeværk leverer 45 procent af den varme, der bruges i Sønderborg Kommune.

“Og hvor skal den varme komme fra, hvis kraftvarmeværket bliver lukket”, spørger bestyrelsesformand Claus Plum. Han fortæller videre, at kraftvarmeværket er veldrevet og betalt og også at det leverer forholdsvis billig varme til boligerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På kraftvarmeværket brændes affald fra Sønderborg og de omkringliggende kommuner. Altså køres der ikke sønderjysk affald til København og andre fjerntliggende forbrændinger, hvor der er mangel på affald”, siger Claus Plum, der sammen med den øvrige bestyrelse vil udfordre KL, så sønderborgenserne fortsat kan få billig varme.

“Og så vil vi spørge, hvem der skal kompensere os, hvis de lukker for vores fjernvarme”, siger Claus Plum.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Mød kandidaterne Stephan Kleinschmidt og Jesper Esbensen på SønderborgNYT TV

26. oktober 2021 KV21

Tirsdag eftermiddag klokken 17 kan du se og høre den konservative spidskandidat, Jesper Esbensen, og Slesvigsk Partis borgmesterkandidat, Stephan Kleinschmidt, i en valgdebat på Sønderborg TV. I udsendelsen kan du høre Jesper Esbensen fortælle, at han synes, at de penge, som Sønderborg Kommune betaler for at få Tour de France til byen, kunne bruges meget […]

Læs mere...