Brohaven har halveret elregningen

9. august 2013 Uncategorized

Botilbuddet Brohaven i Sønderborg har fået opført et 48 kw solcelleanlæg på taget. En investering der reducerer bygningens energiforbrug til det halve. Beboerne betaler ikke noget for solcelleanlægget, og det er opført som en del af hele byggeriets anlægsbevilling. På en skærm ved indgangen til Brohaven kan beboere og besøgende følge med i, hvor meget strøm solcelleanlægget producerer.

Da kommunen opgjorde byggeregnskabet for Brohaven, viste det sig, at botilbuddet ikke havde brugt hele sin anlægsbevilling. Derfor var det oplagt at kigge på et initiativ, der dels kunne nedbringe kommunens energiregning og samtidig bidrage til målsætningen om, at Sønderborg Kommune bliver CO2 neutral i år 2029. Her er et solcelleanlæg helt ideelt. Solcellerne er placeret fladt på taget af Brohaven, så det ikke giver genskin, når man kører over Alssundbroen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Birgit Elneff roser det nye byggeri.

Birgit Elneff roser det nye byggeri.

Brohaven er i forvejen bygget som et lavenergihus med mange intelligente og moderne bekvemmeligheder, der samtidig reducerer energiforbruget. Det er helt i tråd med Sønderborg Kommunes overordnede klimastrategi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er kommunens ønske, at Brohaven både skal være et moderne og energirigtigt tilbud til vores borgere. Samtidig er det da et stort plus, at solcelleanlægget kunne rummes inden for anlægsbevillingen, siger Socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen.

Sønderborg Kommune var foran sin tid med byggeriet af Brohaven. Det er bygget langt mere energirigtigt, end bygningsreglementet foreskrev. Som et led i CO2-strategien ønskede kommunen at gå foran med et godt eksempel og nedsætte energiforbruget i de byggerier, de satte igang. Dette medførte en helt ny måde at bygge på bl.a. i forhold til isolering og placeringen af vinduespartier, så de får det rette solindfald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver helt klart stolthed og en øget tilfredsstillelse at arbejde i et byggeri, der er intelligent og fremsynetsiger Birgit Elneff, afdelingsleder på Brohaven.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...