Danfoss Drives i Gråsten er Årets Læreplads 2022

25. oktober 2022 Gråsten
Buketter til alle. Foto: EUC Syd
Buketter til alle. Foto: EUC Syd

Danfoss Drives i Gråsten har vundet Årets Læreplads 2022 og blev mandag kåret ved festligheder og overrækkelse af gaver og blomster. Virksomheden er valgt på baggrund af fire flotte indstillinger fra Christina, Casper, Paul og Gian, som er under uddannelse og i lære hos Danfoss Drives.

Lærlingeansvarlig Kim Sørensen modtog prisen, som blev overrakt af EUC Syds direktør Finn Karlsen. Arrangementet blev holdt hos EUC Syd i Sønderborg.

De fire lærlinge havde hver især indsendt indstillinger, hvor de forklarede, hvorfor Danfoss Drives skulle være Årets Læreplads. Det faktum, at Danfoss i Gråsten har fået hele fire indstillinger, siger i sig selv noget om, hvor glade lærlingene er for stedet, skriver EUC.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Danfoss Drives Gråsten er fremtidige krav til lærlinge sat i højsædet. Der et godt opstartsforløb og et stærkt fællesskab blandt lærlingen”, fortæller Christina, som er elektronikfagteknikerlærling.

Gian, som er data- og kommunikationslærling, er helt enig i Christinas udsagn og pointerer, at de på lærepladsen ’prøver at uddanne mig udover det nødvendige’, samtidig med at han virkelig får lyst til at lære, når han møder ind om morgenen. Dette kommer til udtryk i både det fysiske og sociale miljø, som Casper understreger:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lærlinge har meget gode forhold”.

Flere af lærlingene peger også på den rotation, de får på lærepladsen, som giver dem mulighed for både stor professionel og personlig udvikling.

”Danfoss tilbyder mange forskellige muligheder, som ikke er mulige i andre virksomheder. Den interne rotation af arbejdspladsen giver et bredt spektrum til at opnå erfaring og viden. Der er endda mulighed for at arbejde i udlandet”, fortæller Paul i sin indstilling.

Og dette gode sammenhold kunne man tydeligt mærke, da de fire lærlinge og Kim Sørensen sammen fejrede kåringen. Der var smil, højt humør og interne jokes mellem de ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kim Sørensen fik, på vegne af Danfoss Drives, overrakt årets præmie af EUC Syds direktør Finn Karlsen. Det var en Sangfugl fra Kay Bojesen, et diplom og en buket blomster. De fire lærlinge fik også en lille præmie for den flotte indstilling – nemlig en buket og et gavekort, så de kan gå ud og købe lidt til sig selv.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk