Danfoss køber finsk virksomhed

1. november 2017 Erhverv

Danfoss fortsætter investeringerne i vækst og innovation – senest med købet af Visedo Oy, der er verdensførende inden for elektriske løsninger til off-highway- og marine-markederne. Med dette skridt imødekommer Danfoss kundernes stigende efterspørgsel på elektriske løsninger, der mindsker CO2-udledningen og dermed forureningen og samtidig øger produktiviteten. Visedo har hovedkontor i Lappeenranta i Finland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

”Opkøb af nye innovative teknologier er en vigtig del af vores investeringer i vækst, og jeg ser frem til, at det stærke Visedo-team nu bliver en del af Danfoss. Elektrificering er et område, der udvikler sig hurtigt, og som rummer et enormt potentiale, og Visedo er et godt eksempel på, hvordan vi gennem tilkøb af ny teknologi kan øge vores udvalg af løsninger og styrke vores forretning på et område, hvor vores kunder i stigende grad efterspørger nye løsninger”, siger Kim Fausing, CEO og koncernchef for Danfoss.

Visedo bliver en del af Danfoss Power Solutions-segmentet. Købet af en forretning specialiseret i elektriske systemer er en del af Danfoss’ strategiske fokus på at gøre elektriske løsninger til en kernekompetence, og opkøbet er et vigtigt led i koncernens ambition om at være på forkant med udviklingen inden for elektrificering på tværs af de globale forretninger.

”Med dette opkøb positionerer vi Danfoss og Danfoss Power Solutions endnu stærkere på markedet. Vi kan se et stigende behov for elektriske løsninger på markedet for off-highway maskiner og indenfor marineområdet. Det sker som reaktion på de strengere regler og krav til begrænsning af CO2-udledning, og er samtidig et udtryk for øget fokus på forbedret effektivitet og produktivitet. I forlængelse af dette køb vil Danfoss fortsat investere i elektrificering og yderligere styrke vores position på området og i branchen. Jeg ser frem til at byde de meget erfarne og engagerede medarbejdere hos Visedo velkommen til Danfoss,” siger Eric Alström, direktør for Danfoss Power Solutions.

Danfoss’ køb omfatter samtlige af Visedos datterselskaber verden over og et design- og produktionssite, der ligger ved selskabets hovedkvarter i Lappeenranta.

Visedo blev grundlagt i 2009 i Finland og fremstiller intelligente hybrid- og elektriske løsninger til fremdrift af eldrevne køretøjer til marineindustrien, kommercielle køretøjer og heavy-duty udstyr. Visedo powertrains anvendes til hybrid- og elektriske systemer i størrelsen 30-2.000 kW. Visedo har hovedkvarter i Lappeenranta, Finland, og selskabet har datterselskaber i Holland og Hong Kong. Visedo råder over en bred, international kundekreds, og eksport til Europa og Asien, udgør 90 procent af salget.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk