Debat: Udvalgspolitikere har selv stået i vejen for byggeri i Broager

Lang udsigt til byggeri i Broager. Arkivfoto
Lang udsigt til byggeri i Broager. Arkivfoto
12. juni 2024 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Socialdemokratiet, skriver:

Venstres byrådsmedlem, Erik Krogh, glæder sig over, at der for første gang i 10 år er boliger på vej til Broager. Det er nu ikke helt korrekt. Derimod er det anden gang inden for to år, at et enigt Teknik, By og Boligudvalg, som Erik Krogh er medlem af, nedprioriterer nye boliger i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2022 blev lokalplanen for ældreboligerne på Vestergade nedprioriteret til fordel for en bådehal på Nordals. En bådehal der efterfølgende ikke er blevet realiseret. Ældreboligerne har et år senere fået en lokalplan godkendt, men byggeriet er endnu ikke gået i gang. Det kunne det have været hvis udvalget havde prioriteret anderledes.

Nu er det så en privat investor, der ønsker at bygge 30 boliger på et areal, der desværre ikke nåede at komme med i Kommuneplanen, der blev godkendt i slutningen af 2023. En politisk prioritering i Teknik, By og Boligudvalget kunne med en beslutning om at starte et kommuneplanstillæg nu – samtidig med lokalplansarbejdet – have fremskyndet de mindre boligtyper, vi har så hårdt brug for i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men nej, med den beslutning et enigt udvalg har truffet nu, så bliver boligerne først skrevet ind i Kommuneplanen når den revideres i 2025. Med lidt held kan projektet realiseres i 2026.

Så for mig er der ikke meget at glæde sig over. Tror ikke investor glæder sig over den beslutning som Erik Krogh og resten af udvalget har truffet. Tror heller ikke, at borgerne i Broager glæder sig over, at skulle vente i yderligere mindst to år på at flytte i en mindre bolig i Broager.

Med politisk vilje kunne tidshorisonten have set helt anderledes ud, til stor gavn for både investor og for borgerne i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konklusionen må så være at den vilje var der ikke.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...