Debat: Venstre prøvede på at skumme den politiske fløde

Venstres Ingrid Johannsen. Pressefoto
Venstres Ingrid Johannsen. Pressefoto
13. april 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Anders Stubkjær, Radikale Venstre, skriver:

Forvaltningen har sovet i timen og Venstre forsøger at skumme den politiske fløde af en sag, som ved nærmere eftersyn viser sig være et tankespind konstrueret til lejligheden. Spareforslaget om fællesledelse af folkeskoler er genopstået i debatten.

Ved den seneste kommunale sparerunde var ét af de mange forslag, at ledelsen på henholdsvis Rinkenæs og Gråsten skole samt Lysabild og Hørup skole skulle slås sammen. Ideen om såkaldt fællesledelse blev sågar vedtaget i Børne- og Uddannelsesudvalget og i Byrådet. Nu er den taget af bordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

På SønderborgNYT skriver Ingrid Johansen fra Venstre den 10. april, at partiet Venstre har ’arbejdet ihærdigt for at få fællesledelse taget af bordet og ikke mente at, det var lovligt’. I et modsvar peger socialdemokraterne Jesper Smaling og Preben Storm på, hvor mange gange Venstre har udtrykt enighed og stemt sammen med resten af byrådet i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få klarhed i sagen kan man læse referatet fra Børne- og Uddannelsesudvalget 3. april. Her fremgår det med en stor grad af tydelighed, at grunden til at forslaget om fællesledelse blev taget af bordet slet ikke har noget med Venstre at gøre. Derimod skyldes det, at forvaltningen har sovet i timen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter spareforslaget blev vedtaget i Byrådet har forvaltningen tydeligvis følt sig kaldet til at afstemme forventninger med Undervisningsministeriet. Her har meldingen så været, at fællesledelse ikke går, ’hvis den ene skole indgår i et børneunivers’. Derfor røg ideen i skraldespanden.

For det første peger sagens udvikling således på en forvaltning, der åbenbart ikke har styr på paragrafferne, hvilket er slemt nok i sig selv. For det andet viser referatet med stor klarhed, at påstanden om at det var Venstres fortjeneste, at forslaget blev taget af bordet, ikke umiddelbart har noget med virkeligheden at gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres Ingrid Johannsen svarer igen med et nyt indlæg den 12. april. Man får det indtryk, at Venstres politiske linje efterhånden er at kritisere tilstanden af kommunens økonomi. Det er helt legitimt. Problemet er, at det alt for ofte sker uden sagligt at underbygge påstandene. I samme åndedrag bliver der som regel også fyret personangreb af mod centrale politikere, hvor det heller ikke er sagligheden, der er i højsædet. Det er kort fortalt hvad Johannsen gør. Som borger bliver det hurtigt trættende at være vidne til det debatniveau.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...