DR Pigekoret gav fantastisk slots-koncert

6. august 2015 Kultur

Torsdag aften trak DR Pigekoret fuldt hus i Riddersalen på slottet i Sønderborg og på listen med sange stod H. C. Andersen, Halfdan Rasmussen, Carl Nielsen, Alberte og flere andre.IMG_8390

“Det er lidt sjovt med Halfdan Rasmussen. Han har skrevet så meget, at vi sagtens kunne give to hele koncerter alene med hans tekster”, siger chefdirigent Philip Faber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Midt i programmet blev der plads til en fællessang og dirigenten anbefalede publikum at give den hele armen,  når de skulle synge med.

“Koncerten her bliver sendt i radion på tirsdag og det kan jo være, der er en, der hører jer. Måske bliver i opdaget”, siger Philip Faber.

“H. C. Andersen skrev jo Der er et yndigt Land og den vil vi synge for jer. Men med en melodi af Carl Nielsen”, siger dirigenten. Han fortæller, at det specielle ved Carl Nielsens melodier er, at de altid lyder som noget, man tidligere har hørt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Han kunne kunsten at skrive en melodi, der lød som om, man havde hørt den før. Også selvom man ikke havde”.

Aftenens allersidste sang blev: Den allersidste dans – der jo er flittigt brugt af især Kim Larsen.

galleri

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...