Et samlet byråd godkender plangrundlaget for Nordborg Resort

5. maj 2022 Politik

Realiseringen af Nordborg Resort kræver, at der godkendes en lokalplan samt kommuneplantillæg for området, hvor der skal bygges. De er nu godkendt af Byrådet i Sønderborg Kommune, og det samme er spildevandstillæg og projektforslag til varmeplanen for Nordborg Resort.

For at kunne realisere Nordborg Resort er der lavet kommuneplantillæg og lokalplan med dertilhørende miljøvurderinger for området. Byrådet har på mødet den 5. maj godkendt det plangrundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det glæder mig utrolig meget, at vi nu har lokalplanen og kommuneplantillægget for Nordborg Resort på plads. Arbejdet med Nordborg Resort har varet i flere byrådsperioder, og at vi nu er kommet et skridt nærmere en realisering, er et udtryk for et godt samarbejde med lokale aktører, investorer og ildsjæle sammen med et politisk højt ambitionsniveau i Byrådet. Nordborg Resort er ét af Byrådets tre fyrtårne, fordi resortet vil være med til at udvikle Nordals og hele kommunen, og det vil give turismen et boost”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordborg Resort Ejendomme A/S er nu klar til at realisere ferieresortet med op til 579 ferieboliger, sommerhuse og et vandland i naturnære omgivelser. Nordborg Resort etablerer også restauranter, indkøbsmuligheder og, i samarbejde med Sønderborg Kommune, et offentligt tilgængeligt strandområde med promenade og en pier.

Nordborg Resort planlægger at åbne i 2024, og det forventes, at resortet vil trække flere end 200.000 turister til Nordals årligt og det vil skabe omkring 300 nye arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv om plangrundlaget nu er godkendt og en stor milepæl er nået, vil Nordborg Resort betyder en del arbejde på kommunens tekniske område også de næste par år. For et projekt af denne størrelse kræver en række myndighedstilladelser – som for eksempel byggetilladelser, vejtilladelser, udledningstilladelser mv.

”Vi står over for to hektiske år med meget myndighedsbehandling, stor byggeaktivitet og anlægstrafik på vejene op til resortet. Det er et stort og kompliceret projekt, som har krævet rigtig mange ressourcer, og der er gjort et kæmpe stykke arbejde for at komme i mål med myndighedsarbejdet, men nu er plangrundlaget i mål”, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Processen med plangrundlaget for Nordborg Resort begyndte i december 2019, hvor Teknik- og Miljøudvalget godkendte at sætte gang i arbejdet med et lokalplanforslag og tillæg til kommuneplanen. Teknik- By- og Boligudvalget godkendte den 1. februar i år, at planforslaget blev sendt i offentlig høring. Høringsforslaget er blevet taget positivt imod hos borgere, styrelser og andre høringsparter.

Derudover har Byrådet godkendt spildevandstillæg og projektforslag til varmeplanen for Nordborg Resort.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med et så stort byggeri som Nordborg Resortet med boliger, sommerhuse og vandland, og de mange gæster, der kommer på besøg på Nordals, er det nødvendigt at sikre tilstrækkelig kapacitet til at håndtere vand og varme til og fra resortet. Det er der nu også taget hånd om og lagt planer for”, siger Asger Romme Andersen, formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget.

Baggrunden for opførelsen af Nordborg Resort er, at Folketinget i slutningen af 2014 vedtog en forsøgsordning, der skulle fremme udviklingen af kyst- og naturturisme. Ud af i alt 20 ansøgninger blev ti projekter udpeget af det daværende Erhvervs- og Vækstministeriet – heriblandt Sønderborg Kommunes projekt om Nordborg Resort. Ud af de ti projekter er Nordborg Resort ét af de få, som er i realiseringsfasen.

SønderborgNYT sendte direkte fra byrådssalen, hvor der var ekstraordinært møde, udelukkende om godkendelse af plangrundlaget. Du kan se byrådsmødet her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Gode folkeskoler tæller for tilflyttere

27. maj 2022 Sønderborg

Lokalformand Dorthe Wildt Nielsen, Liberal Alliance, skriver: Der er netop kommet en temmelig dyster fremskrivning af Sønderborg kommunes befolkningstal, hvor det estimeres, at der i 2045 vil være 5 procent færre indbyggere i kommunen. At der også vil være noget af en skævvridning mellem børn, unge og arbejdsdygtige i forhold til folk uden for arbejdsmarkedet […]

Læs mere...