Flyttetips til unge der rejser til deres uddannelsessted

12. august 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

ERC-TFB3k

Foto: Europcar.

Europcar er Sønderborgområdets største udlejer af flyttebiler, og den lokale fagmand giver her sine bedste flyttetips til de mange unge mennesker, der begynder studielivet i sensommeren.

Efter det største ansøgningsfelt nogensinde til de videregående uddannelser er der mange unge, der til september skal begynde et helt nyt liv som studerende på SU og i mange tilfælde stå på egne ben i en ukendt studieby for første gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Peter Jensen er afdelingsleder ved Sønderborgs største udlejer af flyttebiler, og han oplever hvert år på denne tid en massiv efterspørgsel på flyttebiler i alle størrelser.

“Det er helt tydeligt, at bookningerne på flyttebiler strømmer ind dagen efter, at optagelsesbrevene er landet i postkasserne.

Som altid er vores team velforberedt og forsøger at opfylde alle de kommende studerendes ønsker”, forklarer Jens Peter Jensen i en pressemeddelelse.

Den erfarne biludlejer er efterhånden blevet lidt af en flyttespecialist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han stiller, udover flyttebiler, også en lang række tips og tricks til rådighed til unge, der skal flytte for første gang.

Få styr på alt det formelle

Det nemmeste er at logge på ePosthuset og melde flytningen.

Følg dog op på tandlæge, arbejdsgiver, diverse abonnementer og fritidsaktiviteter, da det ikke er sikkert, at de får direkte besked. Ring til dit forsikringsselskab, da du måske skal have foretaget ændringer i forhold til din indboforsikring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk at søge ny læge, hvis du flytter mere end 15 kilometer væk fra din nuværende.

 

Vælg den rigtige flyttebil

Hvilken type flyttebil du skal bestille, afhænger af, hvor stort et læs du skal flytte og hvor langt, du skal flytte det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det en kort distance, behøver du kun en lille bil, som du kan tage flere ture i. Men den går ikke, hvis du skal køre langt. Europcar har biler fra seks til 18 kubikmeter samt en lastbil på hele 36 kubikmeter, der som den eneste kræver stort kørekort.

Alle Europcars flyttebiler er fuldt ud forsikrede.

 

Pas på dig selv og dine ting

Skader kan let opstå i forbindelse med en flytning, og du skal derfor passe på dig selv og dine medhjælpere, når I jonglerer rundt med de tunge kasser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er det en god ide altid at være én person ved flyttebilen, så langfingrede forbipasserende ikke napper dit bornholmerur med sig. Hvis en medhjælper taber dit TV, er vedkommendes eventuelle forsikring ikke forpligtet til at dække skaden, så bed dem være forsigtige.

 

Sådan skal en flyttebil pakkes

Jeg anbefaler altid at bruge så mange flyttekasser som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør det store Tetris-spil meget nemmere. Fyld bilen op med kasser fra bunden, i stedet for i høje stabler. Så flyver kasserne ikke ind i glasbordet ved en hård opbremsning. Brug altid rigeligt med flyttetæpper og bobleplast for at undgå ridser.

 

Kør forsigtigt

Det råd giver jeg altid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rent statistisk er det de unge, der oftest kører for hurtigt og er involveret i flest skader. Nyd den langsomme kørsel og sæt farten helt ned i sving og over bump. For mange er det første gang bag rattet i en varevogn eller lastvogn, og det kræver altså lidt tilvænning kun at orientere sig med spejlene.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...