Flyttetips til unge der rejser til deres uddannelsessted

12. august 2016 Erhverv

Europcar er Sønderborgområdets største udlejer af flyttebiler, og den lokale fagmand giver her sine bedste flyttetips til de mange unge mennesker, der begynder studielivet i sensommeren.

Efter det største ansøgningsfelt nogensinde til de videregående uddannelser er der mange unge, der til september skal begynde et helt nyt liv som studerende på SU og i mange tilfælde stå på egne ben i en ukendt studieby for første gang. Jens Peter Jensen er afdelingsleder ved Sønderborgs største udlejer af flyttebiler, og han oplever hvert år på denne tid en massiv efterspørgsel på flyttebiler i alle størrelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er helt tydeligt, at bookningerne på flyttebiler strømmer ind dagen efter, at optagelsesbrevene er landet i postkasserne. Som altid er vores team velforberedt og forsøger at opfylde alle de kommende studerendes ønsker”, forklarer Jens Peter Jensen i en pressemeddelelse.

Den erfarne biludlejer er efterhånden blevet lidt af en flyttespecialist. Han stiller, udover flyttebiler, også en lang række tips og tricks til rådighed til unge, der skal flytte for første gang.

Få styr på alt det formelle

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nemmeste er at logge på ePosthuset og melde flytningen. Følg dog op på tandlæge, arbejdsgiver, diverse abonnementer og fritidsaktiviteter, da det ikke er sikkert, at de får direkte besked. Ring til dit forsikringsselskab, da du måske skal have foretaget ændringer i forhold til din indboforsikring. Husk at søge ny læge, hvis du flytter mere end 15 kilometer væk fra din nuværende.

 

Vælg den rigtige flyttebil

Hvilken type flyttebil du skal bestille, afhænger af, hvor stort et læs du skal flytte og hvor langt, du skal flytte det. Er det en kort distance, behøver du kun en lille bil, som du kan tage flere ture i. Men den går ikke, hvis du skal køre langt. Europcar har biler fra seks til 18 kubikmeter samt en lastbil på hele 36 kubikmeter, der som den eneste kræver stort kørekort. Alle Europcars flyttebiler er fuldt ud forsikrede.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Pas på dig selv og dine ting

Skader kan let opstå i forbindelse med en flytning, og du skal derfor passe på dig selv og dine medhjælpere, når I jonglerer rundt med de tunge kasser. Derudover er det en god ide altid at være én person ved flyttebilen, så langfingrede forbipasserende ikke napper dit bornholmerur med sig. Hvis en medhjælper taber dit TV, er vedkommendes eventuelle forsikring ikke forpligtet til at dække skaden, så bed dem være forsigtige.

 

Sådan skal en flyttebil pakkes

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg anbefaler altid at bruge så mange flyttekasser som muligt. Det gør det store Tetris-spil meget nemmere. Fyld bilen op med kasser fra bunden, i stedet for i høje stabler. Så flyver kasserne ikke ind i glasbordet ved en hård opbremsning. Brug altid rigeligt med flyttetæpper og bobleplast for at undgå ridser.

 

Kør forsigtigt

Det råd giver jeg altid. Rent statistisk er det de unge, der oftest kører for hurtigt og er involveret i flest skader. Nyd den langsomme kørsel og sæt farten helt ned i sving og over bump. For mange er det første gang bag rattet i en varevogn eller lastvogn, og det kræver altså lidt tilvænning kun at orientere sig med spejlene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...