Første spadestik til biogasanlæg i Kværs aflyst med kort varsel

20. oktober 2020 Sundeved
Foto: Visualisering af biogasanlægget set fra Limbækvej
Foto: Visualisering af biogasanlægget set fra Limbækvej

I dag, tirsdag, klokken 11:00 skulle det første spadestik til det nye biogasanlæg i Kværs være taget på adressen Avntoftvej 9 i Gråsten, men mandag eftermiddag blev arrangementet pludselig aflyst.

Aflysningen skete få timer efter at pressen var blevet inviteret til markeringen af byggestart på Nature Energys andet biogasanlæg i Sønderborg Kommune.

Hvad årsagen er til den pludselig aflysning af det første spadestik er uvist. I en kortfattet meddelelse til redaktionen, oplyser Bjarke Levin Madsen fra Nature Energy, at arrangementet desværre er blevet udskudt på grund af uforudsete omstændigheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere på måneden blev Nature Energys første biogasanlæg i Sønderborg Kommune, Glansager, erklæret for åbent og ved den lejlighed sagde borgmester Erik Lauritzen i sin tale, at han så frem til det første spadestik på biogasanlægget i Kværs – et spadestik som nu er udskudt.

En række beboere – og kommende naboer til det nye biogasanlæg i Kværs – har gennem flere år forsøgt at få ændret planerne, men uden held.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Nature Energys biogasanlæg i Kværs står færdigt, vil det kunne klare 800.000 tons biomasse årligt ved fuld udbygning, men vil i første omgang komme til at håndtere 400.000 tons pr. år, hvilket vil give en årlig produktion på ca. 24 millioner m3 grøn gas. Det oplyser Nature Energy.

Biogasanlægget i Kværs forventes at stå klar til at producere biogas fra april 2022 og vil koste 317 millioner kroner.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 112, Sønderborg

Politiet leder efter deprimeret, et-benet mand mand i Sønderborg

23. oktober 2021 112

Han blev hurtigt fundet af politiet, som fik et tip Politiet beder om borgernes hjælp til at finde 39-årig mand, som er gået fra misbrugernes værested, Friheden, på Kastanie Allé i Sønderborg. “Det er mig, der kontaktede politiet og det gjorde jeg, fordi ham, der nu er efterlyst, er meget langt nede”, siger en anden […]

Læs mere...