Første spadestik til biogasanlæg i Kværs aflyst med kort varsel

20. oktober 2020 Sundeved
Foto: Visualisering af biogasanlægget set fra Limbækvej
Foto: Visualisering af biogasanlægget set fra Limbækvej

I dag, tirsdag, klokken 11:00 skulle det første spadestik til det nye biogasanlæg i Kværs være taget på adressen Avntoftvej 9 i Gråsten, men mandag eftermiddag blev arrangementet pludselig aflyst.

Aflysningen skete få timer efter at pressen var blevet inviteret til markeringen af byggestart på Nature Energys andet biogasanlæg i Sønderborg Kommune.

Hvad årsagen er til den pludselig aflysning af det første spadestik er uvist.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en kortfattet meddelelse til redaktionen, oplyser Bjarke Levin Madsen fra Nature Energy, at arrangementet desværre er blevet udskudt på grund af uforudsete omstændigheder.

Tidligere på måneden blev Nature Energys første biogasanlæg i Sønderborg Kommune, Glansager, erklæret for åbent og ved den lejlighed sagde borgmester Erik Lauritzen i sin tale, at han så frem til det første spadestik på biogasanlægget i Kværs – et spadestik som nu er udskudt.

En række beboere – og kommende naboer til det nye biogasanlæg i Kværs – har gennem flere år forsøgt at få ændret planerne, men uden held.

Når Nature Energys biogasanlæg i Kværs står færdigt, vil det kunne klare 800.000 tons biomasse årligt ved fuld udbygning, men vil i første omgang komme til at håndtere 400.000 tons pr. år, hvilket vil give en årlig produktion på ca. 24 millioner m3 grøn gas. Det oplyser Nature Energy.

Biogasanlægget i Kværs forventes at stå klar til at producere biogas fra april 2022 og vil koste 317 millioner kroner.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk