FV22: I politik kan der forhandles om meget – men ikke om atomkraft i Danmark

23. oktober 2022 FV22
Nils Sjøberg. Foto: Anders Sonne
Nils Sjøberg. Foto: Anders Sonne

Folketingskandidat Nils Sjøberg, Radikale Venstre, skriver:

Lad mig sige det med det samme. Jeg synes ikke, at der skal bygges et atomkraftværk i Nordborg. Det er et helt ufatteligt synspunkt, som jeg på ingen måde kan acceptere. Der er meget man kan forhandle om i politik, men det gælder ikke spørgsmålet om atomkraft i Danmark.

Skulle atomkraft overhovedet nogen sinde komme på tale, så skal både affaldsproblemet og spørgsmålet om sikkerhed være 100 procent afklaret. Det er det ikke. Der er fortsat udfordringer med det radioaktive affald, som skal opbevares på et sikkert sted langt ind i fremtiden.

Alene tanken om at belaste vores børn, børnebørn, oldebørn, tipoldebørn, tip-tipoldebørn med videre med atomaffald fra vores generation forekommer mig uetisk. Som om mængderne af affald ikke var store nok efter vores generation.

Dernæst kommer hele spørgsmålet om sikkerhed. Her kan vi med frygt stå magtesløse og se på situationen i Ukraine, hvor vi næsten ikke tør tænke tanken til ende om, hvis et af atomkraftværkerne bliver bombet.

Jeg må derfor gøre det helt klart. Jeg vil kæmpe imod folketingskandidat Niels Henning Bladts forslag om at bygge atomkraftværker en række steder i Syddanmark, blandt andet på Nordals. I  Danmark skal vi satse på vedvarende energi.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk