Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

Ellen Trane Nørby aflægger beretning. Foto: Ole Kæhler
Ellen Trane Nørby aflægger beretning. Foto: Ole Kæhler
27. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet.

“I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som gennemgik bestyrelsens beretning. Mindre godt var der også og det handlede om SONFOR Varme.

“Det nye anlæg i Nordborg blev dyrere end ventet og det skyldtes blandt andet en fordobling af prisen på stik og andre prisstigninger, som kom i kølvandet på krigen i Ukraine”, sagde formanden og hun fortalte derefter, at der skal laves et nyt centralt rensningsanlæg i Sønderborg og det kommer til at koste 900 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi lægger 400 millioner kroner oveni det beløb til yderligere krav, som vil komme løbende”, sagde Ellen Trane Nørby.

Beretningen skulle godkendes af ejeren og det er Sønderborg Kommune og derfor var det borgmester Erik Lauritzen, der skulle godkende.

“Jeg takker Ellen Trane Nørby for beretningen og ved, at hun sagtens kunne have snakke en hel time mere. Jeg vil sige, jeg anerkender SONFORs høje ambitionsniveau og vil sige, at medarbejderne gør det fantastisk”, sagde borgmesteren og godkendte dermed beretningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I SONFOR er der blevet ansat flere medarbejdere og det kom frem under fremlæggelsen af regnskabet.

“Jeg kan se, borgmesteren rynker panden, fordi han har sagt farvel til mange medarbejdere i kommunen og bedt flere om at løbe endnu stærkere”, sagde byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, som også har plads i SONFORs bestyrelse.

“I SONFOR er der ansat flere og det er for at sikre, vi har de kompetencer, der skal til, når der laves et nyt, stort rensningsanlæg. Vi vil ikke risikere at lave en lokal version af en Supersygehus-skandale”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev også besluttet, at honorarerne til bestyrelsesmedlemmerne i SONFOR skal sættes op og det blev de. Formanden skal have 110.000 kroner om året plus et beløb for hvert møde – op til samlet 180.000 kroner.

Næstformanden får 65.000 kroner om året og op til 104.000 afhængigt af antallet af møder. Andre bestyrelsesmedlemmer får 10.000 kroner og afhængigt af antallet af møder op til 80.000 kroner.

“Det er aldrig populært, når politikere giver sig selv en lønforhøjelse, men gennem de senere år er der trukket meget på formandskabet og mængden af opgaver er den samme som i de politiske udvalg”, sagde Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var igen borgmester Erik Lauritzen, som på vegne af kommunen, der skulle godkende honorarstigningen.

“Det er jo et forslag fra SONFORs bestyrelse og det er godkendt af Økonomiudvalget”.

Her er der billeder fra generalforsamlingen.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...