Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv
Henning Kongstad. Pressefoto
Henning Kongstad. Pressefoto

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende direktør hos Daniit.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

En unik mulighed  

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2003 forlod den daværende direktør sin stilling hos Lodam automation A/S, og den tekniske chef, Brian Kristiansen, overtog stillingen, som direktør. Et par år senere fik Brian Kristiansen, Jens Meier og Henning Kongstad en unik mulighed for at købe automationsdelen hos Lodam af den daværende ejer i 2005. Trekløveren købte Lodam automation A/S og virksomheden skiftede navn til Daniit, Dansk Industriel It. Henning Kongstad fortsatte i stillingen, som teknisk chef til 2016.

Omstrukturering

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Brian Kristiansen i 2017 blev alvorligt syg, overtog Henning gradvist flere af de administrative opgaver, deltog på messer og fik en større rolle i salgsafdelingen.

I juni 2018 gik direktør Brian Kristiansen, efter længere tids sygdom, bort. Der skete derefter en omstrukturering i virksomheden, der resulterede i, at Henning Kongstad overtog rollen som Daniits administrerende direktør.

Fremtiden

I forbindelse med Henning Kongstad 25 års-jubilæum, har han fået spørgsmålet: Hvordan ser du fremtiden for Daniit?

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg ser fremtiden positivt for Daniit. Vi ser frem mod en tid med masser af udvikling indenfor IOT, Internet of things, særligt indenfor brancher som akvakultur, men også i foderstof og asfaltbranchen. Det bliver en anden verden end den, vi kender i dag. Kunderne bliver større, og får en anden tilgang til drift af virksomheden, som er mere fokuseret på digitalisering”, siger Henning Kongstad.

”Der sker et generationsskifte, de digitale indfødte kommer på markedet og det mærker vi også hos Daniit. Det ser jeg, som en mulighed for udvikling af virksomheden, hvor data i fremtiden vil fylde en større del af driften”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejderne er vores største aktiv

Daniit har igennem de sidste par år gennemgået en udvikling, men befinder sig stadig i udviklingsfasen. Dvs. I år 2022 er salgsorganisationen blevet styrket med en ny teknisk salgssupporter, en særskilt udviklingsafdeling er blevet oprettet, og virksomheden er begyndt at levere mekaniske løsninger til blandt andet akvakulturindustrien.

”Medarbejderne er virksomhedens eksistensgrundlag i form af den kæmpe know-how, der er blevet opbygget siden 1968. Det er den viden, kunderne efterspørger. Vi kigger frem af mod en spændende fremtid, og vi er konstant på jagt efter nye medarbejdere, der kan være med til at drive denne udvikling videre”, siger administrerende direktør Henning Kongstad.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...