Jesper Sehested fortæller om et liv som ordblind

30. september 2019 Uddannelse

Som ordblind kan det være svært at følge med i undervisningen i skolen og på studiet eller på arbejdspladsen. Før i tiden var der ikke meget, du kunne gøre ved det, men sådan er det ikke i dag. Nu findes der hjælpemidler, læse- og skriveteknologi eller LST, kært barn har mange navne.

“I dag er en smartphone ikke bare en telefon til at sms’e og tale i”, fortæller Jesper Sehested til SønderborgNYT.

En smartphone kan meget mere.

Kameraet kan bruges i stedet for den gammeldags scanner, mikrofonen og højttalerne kan bruges til både tale til tekst og tekst til tale.

Jesper Sehested er på biblioteket tirsdag klokken 16, hvor han fortæller om livet som ordblind.

I Danmark er 3 – 7 procent af befolkningen ordblinde, mens op til 20 procent har stave- eller læsevanskeligheder.
Artiklen fortsætter under annoncen

Efter foredraget er det muligt at få en snak med forskellige fagfolk, der alle har ideer og indspark til at hjælpe og støtte børn med læsevanskeligheder.

Mød også Ordblindepatruljen fra Broager Skole, talehøre-fagfolk, børnebibliotekarer, it-konsulent Birgitte Nielsen og sprog- og læsekonsulent Hanne Nogel med flere.

Det gratis foredrag med Jesper varer en time, man kan også komme kl. 17.00 og møde alle de lokale parter, som vil vise hvordan de kan hjælpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg oplever desværre bare at der også er ordblinde, der ikke ved hvad de er. Derfor har jeg lavet en gratis platform, ‘Ordtavlen’ omkring over 100 hjælpemidler som kan gøre hverdagen lettere”, siger Jesper Sehested.

Ordtavlen finder du på LINKET HER 

Læs også om Kirsten Andresen, der vil coache ordblinde på LINKET HER

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...