Kirsten Andresen vil hjælpe især ordblinde til at få et smukt indre

30. september 2019 Samfund

Kirsten Schmidt Andresen har en salon Mainstreet  i sit hjem på Ringgade i Sønderborg, hvor hun giver sine kunder et smukt ydre. Men nu vil hun også hjælpe mennesker til at få et smukt indre – og det bliver gennem coaching, som kan lære stressramte og andre at styre udenom det, der giver stress.

“Jeg har lært coaching hos Sofia Manning og det vil jeg bruge på at hjælpe især ordblinde, som har nogle udfordringer, andre ikke har”, siger Kirsten Schmidt Andresen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er slet ingen tilfældighed, at det er ordblinde, som hendes hjerte banker for. Hun er nemlig selv ordblind og kender derfor de udfordringer, der følger med.

“Men jeg ved også, at selvom man er ordblind, så kan man sagstens drømme store drømme – og nå dem. Måske når man dem via nogle omveje, men kæmper man, så kommer man også i mål”, siger Kirsten Schmidt Andresen, der er tilflytter fra Gram.

Der var nogen der troede på mig

Dengang Kirsten Schmidt Andresen var 14 år fik hun et job hos den lokale købmand, hvor hun mødte glad op igennem fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg var virkeligt glad for at være der og det er fordi, købmanden troede på, jeg kunne noget. Som ordblind har jeg en glimrende hukommelse og huskede samtalerne med de enkelte kunder fra gang til gang, vidste, hvad de plejer at købe og kunderne var glade for at blive bemærket”, siger Kirsten Schmidt Andresen.

Med tiden blev Kirsten Andresen uddannet frisør, og hun fik også sin egen salon, da hun tog over efter Salon Lis i Store Rådhusgade i Sønderborg.

“Birger Christensen, som er forretningsmand og bor i Silkeborg, var ejer af bygningen i Store Rådhusgade og ham besøgte jeg i 2007, hvor jeg kun var 22 år”, siger Kirsten Schmidt Andresen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg fortalte om mine planer med egen salon og også, at hvis han ville betale materialerne, så ville jeg få hjælp til at sætte lokalet i stand. Og sådan blev det – og meget mere endnu”, siger hun.

“Birger Christensen kan godt li’, når der er en, der har mod på at starte noget selv og han var min mentor gennem nogle år. Det var rigtigt dejligt at møde et menneske, der både inspirerede og troede på mig”, siger Kirsten Schmidt Andresen.

Kirsten Schmidt Andresen har skruet ned for frisørgerningen, fordi hun blev ramt af allergi – og derfor flyttede hun salonen hjem i huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rollen som rollemodel

I denne uge er det Ordblindeuge – og der er fokus på det at være ordblind.

“Og jeg vil rigtigt gerne tage rollen som rollemodel for andre ordblinde, så de kan se, at man sagtens kan en hel masse, selvom det med bogstaver er svært. Jeg vil også gerne guide andre, så de lykkes med det, som de så gerne vil. Og vi skal altid huske, at ordblinde bestemt ikke er mindre begavede end alle mulige andre”.

“Jeg siger altid, at du kan hvad du vil – og du skal altid gribe de muligheder, du møder på din vej. Og så skal du bruge de mennesker, der tror på dig og på, at du kan. Slip dem der ikke gør”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil vække folkeskolen

I dag findes der en masse hjælpemidler, som kan gøre skolegangen lettere for ordblinde elever.

“Og derfor skal der altså være mulighed for at teste for ordblindhed allerede i første klasse. Og mindst lige så vigtigt er det, at man på læreruddannelserne lærer de studerende at bruge de hjælpemidler, der er til de ordblinde, så de kan lære børnene at bruge dem. Der er mange eksempler på ordblinde børn, der sidder med alt værktøjét – uden at nogen kan lære dem, hvordan det virker”, siger Kirsten Schmidt Andresen.

Fokus på den du hjælper

Når ordblinde skal vælge uddannelse, så har de nogle gange en samtale med en studeievejleder.

“Jeg har oplevet studievejledere har det med at give gode råd ud fra den vej, som de selv har fulgt i stedet for at spørge det unge mennesker, hvad han eller hun drømmer om”.

“Når målet er peget ud, så skal der lys på alle forhindringerne, så der kan findes en vej, hvor de ikke kommer til at spærre”, siger Kirsten Schmidt Andresen.

Coaching for alle

“Jeg glæder mig til at komme ud og provokere, skabe ny indsigt og jeg vil rigtigt gerne møde ordblinde, ordblindes forældre, lærere og også virksomheder. Virksomhederne skal vide, at med de rette hjælpemidler, så er også ordblinde fantastiske medarbejdere”, siger Kirsten Schmidt Andresen.

“Min tanke er at coache alle, der tvivler på, de kan noget, lære dem at gøre som Klodshans, der så mulighederne og greb dem. Jeg vil løfte mennesker ud af offerrollen”.

“Som frisør kan jeg give dig et smukt ydre og  som coach kan hjælpe dig til at få et smukt indre”, siger Kirsten Schmidt Andresen, der snart sætter strøm til sin splinternye hjemmeside: kirstenandresen.dk

Læs også om Jesper Sehested HER på LINKET

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...