Kom med dine ideer til bedre bustrafik

19. november 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Fra 2017 kommer den kollektive trafik i Sønderborg Kommune til at se anderledes ud. Busserne skal køre på gas, og samtidig er der mulighed for at ændre både på køretider, ruter og bussernes indretning. Borgerne tages med på råd, inden kommunen i samarbejde med Sydtrafik udvikler fremtidens busser.Bilka parkering og bus

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har netop igangsat en kampagne, der inviterer alle borgere til at komme med ønsker og ideer til, hvordan den kollektive trafik i området kan blive endnu bedre. Er det blødere sæder, kaffe på morgenruten, bedre belysning ved stoppestedet eller plads til cyklen, der vil gøre den kollektive trafik mere attraktiv for dig?

Det er nogle af de spørgsmål, du vil blive mødt med næste gang, du tager bussen.

 Miljørigtige busser

Som et led i jagten på CO2-neutralitet har byrådet besluttet, at busserne i kommunen skal køre på grøn gas. De nye gasbusser er miljø- og klimavenlige og efterlever ProjectZeros krav til CO2-reduktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De nye gasbusser er et vigtigt skridt mod vores mål i 2029 om CO2-neutralitet. Vi skal have mere grøn transport, og så skal vi gøre den kollektive trafik mere attraktiv for flere. Det gør vi bl.a. ved at køre, hvor der er ønske og behov for det, og ved i øvrigt at forsøge at opfylde flest muligt af de ønsker og ideer vi forhåbentlig får ind fra borgerne i løbet af de næste måneder”, siger formand for Teknik og Miljøudvalget Frode Sørensen.

Alle input, der har det mindste med den kollektive trafik at gøre, kan frem til den 1. februar 2015 sendes til mailadressen bus@sonderborg.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der trækkes lod blandt de, der skriver, om tre periodekort, så vinderne kan køre gratis indenfor kommunegrænsen i tre måneder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk