Masser af gæster til Gråsten Æblefestival

1. oktober 2022 Erhverv

I 2005 blev Gråstenæblet kåret til Danmarks Nationalæble og daværende Gråsten-borgmester Bendt Olesen plantede det første Gråstenæbletræ ved Æblestien i Gråsten.

Dengang blev der holdt æblefest på havnen og ved slottet – og det var med kunstauktion organiseret af Flensborg Fjords Kunst & Kulturforening.

I denne weekend er der igen æblefestival på havnen i Gråsten og lørdag var der virkeligt mange, som gik gennem det store telt på havnen, hvor der var en masse boder og aktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flensborg Fjords Kultur & Kunstforening gav børn mulighed for at male deres egne kunstværker – og det var ret populært. Gråsten Æblefestival stod klar til at hjælpe gæster, som vil have presset mosten ud af deres egne æbler.

De øvrige stadeholdere var ifølge styregruppen bag festivalen inviteret indenfor, fordi deres varer spiller ind i konceptet, som handler om æbler og lokale fødevarer.

Gråsten Æblefestival åbner teltet igen søndag klokken 10:30 – og en halv time senere kommer Aabenraa Shantykor og synger. Klokken 14 sørger PS Dance for, der er masser af liv i teltet og klokken 16 overtager musikeren Thomas Steen scenen og spiller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...