Mistanke om PFAS hos Idrætsbørnegården Skratmosen

26. februar 2023 Samfund

Seks daginstitutioner i Syd- og Sønderjylland optræder på en mistankeliste, som regionerne har lavet, over 16.000 potentielt forurenede grunde landet over. Det viser en gennemgang foretaget af TV 2.

PFAS-kemikalier er ikke akut giftige, men de kan hobe sig op i kroppen og medføre negative helbredseffekter – især for børn.

På listen står Idrætsbørnegården Skratmosen og det fik Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Jesper Smaling, til at reagere.

“Jeg har bedt forvaltningen undersøge, om der er noget om sagen, så vi kan få det meldt ud til forældrene”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at han ikke ved, hvad der har været på grunden tidligere, så han har ingen idé om, hvor den PFAS, der er mistanke om, skulle komme fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det skal undersøges og forældrene skal vide, om der er PFAS eller om der ikke er”.

Han fortæller videre, at hvis det viser sig, der er PFAS på grunden, så er det regionen, der skal rense den.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...