Mistanke om PFAS hos Idrætsbørnegården Skratmosen

26. februar 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Seks daginstitutioner i Syd- og Sønderjylland optræder på en mistankeliste, som regionerne har lavet, over 16.000 potentielt forurenede grunde landet over. Det viser en gennemgang foretaget af TV 2.

PFAS-kemikalier er ikke akut giftige, men de kan hobe sig op i kroppen og medføre negative helbredseffekter – især for børn.

På listen står Idrætsbørnegården Skratmosen og det fik Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Jesper Smaling, til at reagere.

“Jeg har bedt forvaltningen undersøge, om der er noget om sagen, så vi kan få det meldt ud til forældrene”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at han ikke ved, hvad der har været på grunden tidligere, så han har ingen idé om, hvor den PFAS, der er mistanke om, skulle komme fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det skal undersøges og forældrene skal vide, om der er PFAS eller om der ikke er”.

Han fortæller videre, at hvis det viser sig, der er PFAS på grunden, så er det regionen, der skal rense den.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...