Nej til biogas i Kværs: Nu er Nature Energy meldt til politiet

12. oktober 2021 112
Biogasgrunden i Kværs. Foto: Hans Jørgen Vaarbjerg
Biogasgrunden i Kværs. Foto: Hans Jørgen Vaarbjerg

Styregruppen bag ‘NEJ TAK til placering af Biogasanlæg ved Kværs’ har politianmeldt Nature Energy for overtrædelse af diverse tilladelser eller manglen på samme ved byggeriet på anlægget.

Den 27.oktober sidste år gav Sønderborg Kommune bygherren en ‘Grave- støbetilladelse’. Dagen efter tilbagekaldte kommunen støbetilladelsen og gjorde Nature Energy opmærksom på, at tilladelsen alene vedrørte jordarbejde.

Til trods for det, så byggede Nature Energy på livet løs i et halvt år – og det skete uden Sønderborg Kommune reagerede.

Artiklen fortsætter under annoncen

I april 2021 underkendte Miljø-og Fødevareklagenævnet miljøgodkendelsen og Sønderborg Kommune blev tvunget til at bede Nature Energy om straks at stoppe med at bygge.

”Vi må nu konstatere, at både bygherre og den tilsynspligtige kommune ikke overholder reglerne. Og også at vores folkevalgte lokalpolitikere ikke lever op til deres ansvar og medvirker til at lovgivningen bliver overholdt. Derfor har vi nu bedt politiet om at se på sagen”, siger talsmand Hans Jørgen Vaarbjerg fra styregruppen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt man ser på billedet er bygget i perioden oktober 2020 til april 2021 og det er opført uden byggetilladelse af nogen art – og med kommunens viden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...