Nu plantes der en Folkeskov på Kær

27. april 2020 Samfund

Mandag begyndte plantningen af Folkeskoven, som er resultatet af den landsdækkende indsamling ‘Danmark planter træer’ som blev holdt i efteråret 2019, hvor ProjectZero stod i spidsen for en lokal indsamling i Sønderborg-området, der gav 280.000 kroner og Sønderborg Kommune gav et stykke jord ved Ormstoft på 3 hektar til den nye Folkeskov.

Sønderborgenserne bidrog med lidt over 62.000 kroner, som blev doneret via SMS og Mobilepay, mens virksomhederne i Sønderborg-området støttede indsamlingen med omkring 195000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beløbet viste sig at være større, fordi det ikke var alle beløb, der var blevet registreret, inden udsendelsen gik i gang.

I Sønderborg støttede blandt andre Carl Matzens Teglværker, Sønderborg Forsyning, Sønderborg Værktøjsfabrik, Danfoss, Alsie Express, Jewa Montage, Travel ALOTT, ProjectZero, Brugsforeningen for Als og Sundeved, Sønderborg Handel, SønderborgNYT, Broager Sparekasse og EUC Syd indsamlingen ’Danmark planter træer’.

”Plantning af flere nye træer, er vigtig for klimaudfordringen. Med indsamlingen i sommeren 2019 viste Sønderborg at vi kan stå sammen om opgaven og indsamlede 280.000 kr. til den nye Folkeskov, som nu plantes ved Ormstoft til glæde for både naboer og klimaet. Tre hektar skov er faktuelt en dråbe i havet, men klimaets udfordringer løses kun ved de mange bække små som store – der sammen skaber den store å – i et samarbejde. Derfor er den nye Folkeskov en vigtig milestone. Tak til de mange, som har arbejdet hårdt for at realisere skovprojektet”, siger Peter Rathje fra ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT var på besøg ved Ormstoft og du kan se live-udsendelsen, hvis du klikker her på linket.

Skoven plantes med bøg, eg og lind med indblanding af kirsebær, avnbøg, spidsløn og buske og der bliver plantet cirka 9.000 træer. For at sikre planterne mod skader fra vildtet vil skoven blive hegnet ind og en låge i hegnet vil give adgang til skoven de første år.

Det var TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, der arrangerede indsamlingen, hvor der kunne doneres penge til træer i nye folkeskove via Growing Trees Network Foundation samtidigt med, at skovfredning blev støttet i ind og udland via Den Danske Naturfond og WWF. Indsamlingen var den første af sin slags i verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...