Ny højvandsmur til 950.000 kroner etableres langs med Fiskenæsvej i Gråsten

12. august 2020 Gråsten

Gråsten er særlig udsat for oversvømmelser i takt med den stigende risiko for klimaforandringer. Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har derfor besluttet, at der skal etableres en højvandsmur langs med Fiskenæsvej.

“Når vi vælger at opstarte stormflodssikringen i Gråsten med at etablere en højvandsmur på Fiskenæsvejen, hænger det sammen med, at vi ønsker at sætte handling bag DK2020-planen og signalere, at vi tager forpligtelserne i planen alvorligt. Projektet er relativt simpelt at gennemføre og sikrer en offentlig vej, som er vigtig for adgangen til Stjerneparken og Marina Fiskenæs-området. Man kan sige, at det er en lavt hængende frugt, fordi der ikke er mange parter involverede, og fordi projektet er teknisk simpelt”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fiskenæsvej har ikke været oversvømmet endnu. Men statistisk forventes det, at det fra omkring 2050 ville ske hvert femte år. Muren bygges af helstøbt beton, som er meget modstandsdygtigt over for vind og vejr. Muren, der skal beskytte Fiskenæsvej og dermed i første omgang hele Marina Fiskenæs-området og Stjerneparken, bliver 113 meter lang. Den bygges ca. 70 cm over terræn og forsynes med siddepladser, så man kan sidde på muren og nyde udsigten.

Sønderborg Kommune deltager i det nationale projekt DK2020 som én af 20 danske kommuner og dermed har kommunen forpligtiget sig til at lave en klimaplan, der lever op til Parisaftalen. Forvaltningen har lavet ”DK2020 Sønderborg – Climate Action Plan for Sønderborg Kommune” i samarbejde med ProjectZero-sekretariatet og Sønderborg Forsyning.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Kultur, Gråsten

WoodSculpture-kunstnere svinger motorsavene

21. juni 2021 Kultur

Spånerne og savsmulden flyver rundt på havnen i Gråsten, hvor kunstnerne svinger motorsavene for at forvandle træstammer til en særlig genforeningsskulptur, der skal stå i Ahlmannsparken. Der skal skabe en enkelt og helt særlig skulptur, der markerer 100-året for Genforeningen. Værket bliver til ud fra træstammer, der oprindeligt voksede i Ahlmannsparken og derfor skal skulpturen […]

Læs mere...