ProjectZero sendt i tænkeboxen

26. juni 2013 Uncategorized

Onsdag blev VVM-undersøgelserne for to vindmølleområder bremset af politikerne i Sønderborg og dermed kan ProjectZero ikke nå målet som en CO2-fri kommune i 2029.

Erik Lauritzen og otte andre socialdemokrater bryder aftele bag ProjectZero.

– De kreative mennesker i ProjectZero må i gang med at tænke i nye tiltag, siger Jan Prokopek Jensen, der nu bakkes op af ni socialdemokrater, som har skiftet mening under udførelsen af ProjectZero-strategien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen og Venstre undlod at stemme, da VVM-undersøgelserne blev behandlet og det gjorde de, fordi der ikke er mening i at bruge mange penge på at undersøge nogle ting, der aldrig bliver ført ud i livet. Tilsyneladende har Dansk Folkeparti samme mening. De gjorde – vanen tro – som Venstre.

– Der er borgere, der er bekymrede for at få sat store vindmøller op, siger Erik Lauritzen og det er den officielle forklaring på, at ni mand pludselig ikke længere er for den grønne energikilde.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er mange borgere, der har set frem til at få el fra vindmøller, siger Jørgen Jørgensen og SF stemmer for at sætte VVM-undersøgelserne i gang. SF er imod, der brændes forurenende kul af. Han nævner, at Socialdemokraterne må være ramt af en kortslutning, når de går imod regeringens politik.

Undren over meningsskifte

– Der har hele tiden været modstandere af vindmøllerne og det er helt i orden, at nogle har det sådan. Men da et byrådsflertal satte hele ProjectZero i gang, så var der bred opbakning. Nu efterlader Socialdemokraterne os andre, der bakker ProjectZero op, med en dolk i ryggen, siger Peter Hansen. han tilføjer, at byrådets troværdighed i OPP-projekter er væk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var glade borgere, der oplevede vindmølleplanerne blive sat i stå i op til fem år.

ProjectZero er skruet sammen med både offentlige og private investeringer – og er der ikke et stabilt byråd, der hele tiden bakker op, så kan erhvervslivet tage deres gode tøj og gå. Oveni det kan det blive svært at få investorer til andre større projekter i fremtiden.

– Af hensyn til investorernes tryghed, så fritager man politiske fyrtårne for politiske særinteresser og valgkampstiltag, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men sådan så Socialdemokraterne ikke på tingene – og de fik deres vilje og har begravet ideen om vindmøller på land i foreløbig fem år.

Direktør Peter Rathje fra ProjectZero har tidligere sagt, at Sønderborg ikke når sit CO2-mål uden land-vindmøller.

– Men måske kommer der helt nye ting frem gennem de kommende fem år og det kan da også være, vi bliver nødt til at stille vindmøllerne op til den tid, siger Erik Lauritzen. Socialdemoraterne kan leve med, at Sønderborg ikke når helt i mål med visionen om at blive CO2-neutral i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis vi når et godt stykke af vejen, så er det også flot, siger Erik Lauritzen.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>