Samlet pris for Spejdernes Lejr: 115,6 millioner kroner

16. maj 2017 Sønderborg

Den 22. juli vil mellem 35.000 og 40.000 spejdere fra hele verden åbne Danmarks største spejderlejr i Sønderborg i de naturskønne områder omkring Kær Vestermark. SønderborgNYT har undersøgt det samlede budget for Spejdernes Lejr 2017 og når alt regnes med, så koster det 115,6 mio. kroner at afholde den store spejderlejr i Sønderborg.

78,6 mio. kroner kommer spejderne selv med i form af deltagerbetaling, enkelte sponsorater og en række partnerskaber med blandt andre ELFORSK (Dansk Energi), Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) samt Ungdommens Røde Kors.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover bidrager Sønderborg Kommune med 31 mio. kroner og andre lokale og regionale fonde bidrager med 6 mio. kroner og dermed kommer det samlede budget op på 115,6 mio. kroner.

I Sønderborg har Projektkontoret for Spejdernes Lejr 2017 skulle finde 6 mio. kroner fra fonde og det har resulteret i en samlet fundraising på i alt 7,3 mio. kroner, men ikke alle midler kommer i lejrens budget, da en del tilfalder langsigtede investeringer på Kær Vestermark, som ikke var indeholdt i de arbejder, som Sønderborg Kommune har forpligtet sig til. Det oplyser Mikkel Harritslev fra Projektkontoret for Spejdernes Lejr 2017 og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I budgettet, der blev lagt i 2014, var målet 6 mio. kroner i fundraising. Vi mangler på nuværende tidspunkt 1,7 mio. kroner. Siden budgettet blev lagt, har det vist sig, at der ikke i forhold til afviklingen af lejren, er brug for det fulde beløb, der var afsat til renovering af bygninger på Kær Vestermark. Herudover er udviklingsplanen for området og dermed bygningernes fremtidige anvendelse ikke besluttet”, siger Mikkel Harritslev til SønderborgNYT og fortæller, at udgifterne dermed er blevet reduceret, så de passer med den manglende fundraising på 1,7 mio. kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld glæder Mikkel Harritslev sig over, at lykkedes at fundraise 3 mio. kroner ekstra, som ikke var planlagt og som skal bruges til langsigtede investeringer på Kær Vestermark, hvor der investeres i shelterpladser, fugleskjul, stier, strømforsyning til sceneområdet og vartegn.

”Så rent faktisk er vi nået i mål med fundraisingen, dog med en lidt anderledes fordeling, end det blev planlagt i budgettering i 2014”, siger Mikkel Harritslev til SønderborgNYT.

Spejdernes Lejr er arrangeret af de fem danske spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig i et samarbejde med Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk