Slesvigsk Parti foreslår en velkomstpakke til nye virksomheder og nye butikker

13. november 2020 Politik

Siden 2017 har Sønderborg budt nytilflyttede borgere velkommen. Nu er tiden kommet til, at også nye virksomheder og butikker får en varm velkomst, mener Slesvigsk Parti, der vil skrue op for servicen med en ny velkomstpakke.

Visselulles Vinbar, La Fromagerie og Bistro Grand Mére i Sønderborg, Det lille Klædeskab i Nordborg og The Wedding Dress i Gråsten er fem skud på stammen i den omfattende buket af butikker og virksomheder, der i 2020 er skudt op i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

De er alle blandt de iværksættere, som gør ideer og drømme til virkelighed med nye butikker og virksomheder, skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

I en årrække er tilflyttere blevet budt velkommen til Sønderborg Kommune med en speciel velkomstpakke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver en varm velkomst og giver nye borgere et tilhørsforhold til de unikke lokalområder. Slesvigsk Parti forstiller sig, at velkomstpakker til nye butikker og virksomheder på samme måde vil skabe et godt grundlag for fællesskab og forankring.

”Vi er sikre på, at kommunen også selv får gavn af at gøre noget ud af velkomsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye butikker og virksomheder skal føle sig velkommen, når de kommer til og bliver en aktiv del af vores kommune. Derfor er det – også i disse tider – godt med en ekstra hilsen fra kommunen”, siger byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, der også er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Slesvigsk Parti ser gerne at tilflytning eller oprettelse af nye butikker og virksomheder kommer mere i fokus når kommunen samarbejder med de lokale aktører om udvikling af virksomheder, detailhandel og turisme.

”Kommunen skal fortsat være en god samarbejdspartner for virksomhederne, ligesom vi har en ambition om, at virksomhederne som god samarbejdspartner bliver en del af fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal det lykkes, så betyder det første indtryk meget – også for at falde godt til i Sønderborg-området”, siger byrådsmedlem Gerhard Bertelsen, der også er formand for Erhvervsudvalget.

I velkomstpakken kunne en række udvalgte tilbud præsenteres, der inspirerer og hjælper iværksætterne med konkrete tilbud, muligheder og aktiviteter – herunder den eksisterende Erhvervsguide, som allerede udleveres i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret foreslår Slesvigsk Parti at velkomstpakken indeholder:

Tilbud på en række services, som fx én fast kontaktperson i kommunen og ét års gratis medlemskab af fx Sønderborg Vækstråd, Vores Sønderborg eller de lokale branche-, erhvervs- og handelstandsforeninger

Invitation til den årlige velkomstdag

Information om eksempelvis erhvervsgrunde, tilgængelighed og arbejdskraft

Brandings-velkomstpakke til virksomheder og butikker

Besøg af borgmester eller udvalgsformand

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...