Slesvigsk Parti foreslår en velkomstpakke til nye virksomheder og nye butikker

13. november 2020 Politik

Siden 2017 har Sønderborg budt nytilflyttede borgere velkommen. Nu er tiden kommet til, at også nye virksomheder og butikker får en varm velkomst, mener Slesvigsk Parti, der vil skrue op for servicen med en ny velkomstpakke.

Visselulles Vinbar, La Fromagerie og Bistro Grand Mére i Sønderborg, Det lille Klædeskab i Nordborg og The Wedding Dress i Gråsten er fem skud på stammen i den omfattende buket af butikker og virksomheder, der i 2020 er skudt op i Sønderborg Kommune. De er alle blandt de iværksættere, som gør ideer og drømme til virkelighed med nye butikker og virksomheder, skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en årrække er tilflyttere blevet budt velkommen til Sønderborg Kommune med en speciel velkomstpakke. Det giver en varm velkomst og giver nye borgere et tilhørsforhold til de unikke lokalområder. Slesvigsk Parti forstiller sig, at velkomstpakker til nye butikker og virksomheder på samme måde vil skabe et godt grundlag for fællesskab og forankring.

”Vi er sikre på, at kommunen også selv får gavn af at gøre noget ud af velkomsten. Nye butikker og virksomheder skal føle sig velkommen, når de kommer til og bliver en aktiv del af vores kommune. Derfor er det – også i disse tider – godt med en ekstra hilsen fra kommunen”, siger byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, der også er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti ser gerne at tilflytning eller oprettelse af nye butikker og virksomheder kommer mere i fokus når kommunen samarbejder med de lokale aktører om udvikling af virksomheder, detailhandel og turisme.

”Kommunen skal fortsat være en god samarbejdspartner for virksomhederne, ligesom vi har en ambition om, at virksomhederne som god samarbejdspartner bliver en del af fællesskabet. Skal det lykkes, så betyder det første indtryk meget – også for at falde godt til i Sønderborg-området”, siger byrådsmedlem Gerhard Bertelsen, der også er formand for Erhvervsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I velkomstpakken kunne en række udvalgte tilbud præsenteres, der inspirerer og hjælper iværksætterne med konkrete tilbud, muligheder og aktiviteter – herunder den eksisterende Erhvervsguide, som allerede udleveres i dag. Konkret foreslår Slesvigsk Parti at velkomstpakken indeholder:

Tilbud på en række services, som fx én fast kontaktperson i kommunen og ét års gratis medlemskab af fx Sønderborg Vækstråd, Vores Sønderborg eller de lokale branche-, erhvervs- og handelstandsforeninger

Artiklen fortsætter under annoncen

Invitation til den årlige velkomstdag

Information om eksempelvis erhvervsgrunde, tilgængelighed og arbejdskraft

Brandings-velkomstpakke til virksomheder og butikker

Besøg af borgmester eller udvalgsformand

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...