Sønderborg får ny Folkeskov

26. april 2020 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Mandag bliver Sønderborg Kommune en Folkeskov rigere ved den østlige ende af Kær Bygade ved Ormstoft. Den nye Folkeskov kommer til at hedde Ormstoft Folkeskov.

Folkeskoven er resultatet af den landsdækkende indsamling ‘Danmark planter træer’ som blev holdt i efteråret 2019, hvor ProjectZero stod i spidsen for en lokal indsamling i Sønderborg-området, der indbragte 280.000 kroner og Sønderborg Kommune gav et stykke jord ved Ormstoft på 3 hektar til beplantning af den nye Folkeskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunens projekt blev godkendt af parterne bag indsamlingen, og kommunen fik tildelt midler til at plante Ormstoft Folkeskov af Growing Trees Network Foundation og nu starter beplantningen.

“Det er utroligt flot, at borgere og virksomheder i Sønderborg-området har bidraget til ‘Danmark planter træer’ med så mange penge. Derfor er jeg glad for, vi nu har muligheden for at give dem noget tilbage i form af en Folkeskov. I Sønderborg Kommune satser vi på naturen og det gode liv, og hvad er skønnere og mere livsbekræftende end en tur i skoven. Derfor håber jeg, der er mange, som fremover får glæde af Ormstoft Folkeskov. Vi har satset på, at det skal blive en spændende Folkeskov at besøge”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skoven plantes med bøg, eg og lind med indblanding af kirsebær, avnbøg, spidsløn og buske og der bliver plantet cirka 9.000 træer. For at sikre planterne mod skader fra vildtet vil skoven blive hegnet ind og en låge i hegnet vil give adgang til skoven de første år.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...