Sønderborg får ny Folkeskov

26. april 2020 Samfund

Mandag bliver Sønderborg Kommune en Folkeskov rigere ved den østlige ende af Kær Bygade ved Ormstoft. Den nye Folkeskov kommer til at hedde Ormstoft Folkeskov.

Folkeskoven er resultatet af den landsdækkende indsamling ‘Danmark planter træer’ som blev holdt i efteråret 2019, hvor ProjectZero stod i spidsen for en lokal indsamling i Sønderborg-området, der indbragte 280.000 kroner og Sønderborg Kommune gav et stykke jord ved Ormstoft på 3 hektar til beplantning af den nye Folkeskov.

Kommunens projekt blev godkendt af parterne bag indsamlingen, og kommunen fik tildelt midler til at plante Ormstoft Folkeskov af Growing Trees Network Foundation og nu starter beplantningen.

“Det er utroligt flot, at borgere og virksomheder i Sønderborg-området har bidraget til ‘Danmark planter træer’ med så mange penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er jeg glad for, vi nu har muligheden for at give dem noget tilbage i form af en Folkeskov. I Sønderborg Kommune satser vi på naturen og det gode liv, og hvad er skønnere og mere livsbekræftende end en tur i skoven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor håber jeg, der er mange, som fremover får glæde af Ormstoft Folkeskov. Vi har satset på, at det skal blive en spændende Folkeskov at besøge”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Skoven plantes med bøg, eg og lind med indblanding af kirsebær, avnbøg, spidsløn og buske og der bliver plantet cirka 9.000 træer.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at sikre planterne mod skader fra vildtet vil skoven blive hegnet ind og en låge i hegnet vil give adgang til skoven de første år.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...