Sønderborg får ny Folkeskov

26. april 2020 Samfund

Mandag bliver Sønderborg Kommune en Folkeskov rigere ved den østlige ende af Kær Bygade ved Ormstoft. Den nye Folkeskov kommer til at hedde Ormstoft Folkeskov.

Folkeskoven er resultatet af den landsdækkende indsamling ‘Danmark planter træer’ som blev holdt i efteråret 2019, hvor ProjectZero stod i spidsen for en lokal indsamling i Sønderborg-området, der indbragte 280.000 kroner og Sønderborg Kommune gav et stykke jord ved Ormstoft på 3 hektar til beplantning af den nye Folkeskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunens projekt blev godkendt af parterne bag indsamlingen, og kommunen fik tildelt midler til at plante Ormstoft Folkeskov af Growing Trees Network Foundation og nu starter beplantningen.

“Det er utroligt flot, at borgere og virksomheder i Sønderborg-området har bidraget til ‘Danmark planter træer’ med så mange penge. Derfor er jeg glad for, vi nu har muligheden for at give dem noget tilbage i form af en Folkeskov. I Sønderborg Kommune satser vi på naturen og det gode liv, og hvad er skønnere og mere livsbekræftende end en tur i skoven. Derfor håber jeg, der er mange, som fremover får glæde af Ormstoft Folkeskov. Vi har satset på, at det skal blive en spændende Folkeskov at besøge”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skoven plantes med bøg, eg og lind med indblanding af kirsebær, avnbøg, spidsløn og buske og der bliver plantet cirka 9.000 træer. For at sikre planterne mod skader fra vildtet vil skoven blive hegnet ind og en låge i hegnet vil give adgang til skoven de første år.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...