To borgmestre siger tillykke til Benny Engelbrecht som bliver 50 år i dag

4. august 2020 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

I dag, tirsdag, bliver transportminister Benny Engelbrecht 50 år og han kan glæde sig over, at der er flere i lokalområdet, som sætter stor pris på, at det er i Adsbøl, han har valgt at slå sig ned.

“Jeg lærte Benny Engelbrecht at kende i forbindelse med det valg, der var op til kommunesammenlægningen”, siger den tidligere Gråsten-borgmester, Bendt Olesen, til SønderborgNYT.

Bendt Olesen har stor respekt for det arbejde, som Benny Engelbrecht gør på Christiansborg.

“Jeg synes, at Benny Engelbrecht gør en stor indsats for lokalområdet og han tager mange lokale sager med sig til Folketinget. Nogle af dem meget synligt og andre ikke”, siger Bendt Olesen og tilføjer, at en folketingspolitiker ikke kan sikre, at alle hans baglands ønsker går i opfyldelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Folketingspolitikere og ministre skal jo arbejde for hele landet”, siger Bendt Olesen og fortæller videre, at Benny Engelbrecht var en af dem, der stemte imod, at Sergentsskolen skulle flyttes til Varde.

“Men den blev flyttet på grund af Dansk Folkeparti, hvor Marie Krarup, som var opstillet i Varde, fik partiets opbakning til at flytte uddannelsesstedet fra Sønderborg til Varde og dermed var der ikke flertal for at lade skolen blive i Sønderborg”, siger Bendt Olesen. Han tilføjer, at aftalen om at lade Sergentskolen blive, hvor den var, allerede var klappet af, men de aftaler fik Marie Krarup pillet fra hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu kæmper Benny Engelbrecht for at få Dybbøl Mølle på Finansloven og i hælene på ham kom Venstres Ellen Trane Nørby, som også vil være med til at sikre Dybbøl Mølle en fast årlig støtte”, siger han.

Tillykke med dagen

“Jeg vil gerne sige stort tillykke til Benny Engelbrecht og sige tak for, at han er med til at passe på vores område. Og så synes jeg, det er dejligt, vi har en Christiansborg-politiker, som vi ser rigtigt tit her i lokalområdet. Også i de perioder, hvor han er og har været minister”, siger partifælle Bendt Olesen og han slutter af med at sige, at Benny Engelbrecht er den bedste garant for en bro mellem Als og Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen ønsker også transportministeren tillykke med de 50 år.

Tillykke fra borgmesteren

“Her i området er vi socialdemokrater stolte over, vi har leveret en minister. Benny Engelbrecht er nået helt til tops i både partiet og Folketinget”, siger borgmesteren.

“Benny Engelbrecht er dygtig og meget grundig og i de perioder, hvor vi ikke ser så meget til ham i Sønderborg og omegn, så skyldes det ganske enkelt, at han passer sit job”, siger Erik Lauritzen, der også personligt sætter stor pris på Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er glad for at have et rigtigt godt samarbejde med ham og han har hjulpet mig med flere ting. Jeg er rigtigt glad for at have hans støtte”, siger borgmesteren, som ind imellem også kan give Benny Engelbrecht nogle gode råd.

Læs også: Benny Engelbrecht fejrer ikke sin fødselsdag