Spillerne på Broagers Jyllandsseriehold er klar til at vinke farvel til FC Sønderborg

11. februar 2023 Sport
BUI Fodbolds Jyllandsseriehold. Privat foto
BUI Fodbolds Jyllandsseriehold. Privat foto

Inden længe skal medlemmer i BUI Fodbold beslutte, om de fortsat vil være en del af FC Sønderborg, som er et samarbejde, der handler om at udvikle fodboldtalenter – og vil medlemmerne i Broager fortsætte samarbejdet, så skal de aflevere deres licens til Jyllandsserien til FC Sønderborg. Det fortalte SønderborgNYT i går, fredag.

Skal Broagers samarbejde med FC Sønderborg fortsætte – så skal Broagers hold i Jyllandsserien rykke ned i Serie 3 – eller skal samarbejdet med Sønderborg ophøre med det resultat, at 15-20 andre spillere fra Broager skal skifte klub, hvis de fortsat vil spille i FC Sønderborg?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dét dilemma, som medlemmerne i BUI Fodbold skal tage stilling til på en ekstraordinær generalforsamling.

Og det skyldes ikke et krav fra FC Sønderborg, men reglerne fra DBU.

”Hvis vi, der spiller på seniorholdet, var ene om at tage beslutningen, så siger vi farvel til FC Sønderborg. Vi overtog deres licens, fordi de selv opgav deres seniorfodbold. Vi har bestemt os for at stemme imod at gi’ slip på Jyllandsserieholdet”, siger anfører for holdet Nicolai Bach Iversen til SønderborgNYT på vegne af holdet. Han fortæller, at det er dét, der er enighed om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er spillerne i Broager, der spillede holdet op i rækken, så det nu er i Jyllandsserien.

”Og det er godt for klubben, der er et godt seniorhold, som kan inspirere børn og unge til at komme og spille fodbold”, siger anføreren.

Han ved godt, at det vil få nogle børn og unge til at melde sig ud af BUI Fodbold og ind i en anden klub, så de fortsat kan få gavn og glæde af FC Sønderborgs talentudvikling.

”Hvis der er 10 til 15 af børnene og andre unge spillere, som gør det, så må det være sådan – og jeg er sikker på, at det bedste for BUI Fodbold er, at vi beholder vores Jyllandsseriehold og kører videre uden FC Sønderborg”, siger Nicolai Bach Iversen

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er følgende klubber med i FC Sønderborg: Sønderborg Boldklub, BNS, Nordals Boldklub, Egen UI, Broager UI, Hørup UI, Sønderborg Fremad, Dybbøl IU, Gråsten Boldklub, Midtals Idrætsforening og Svenstrup UF.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk