Staten vil betale den indvendige vedligeholdelse af Gråsten Slot

Gråsten Slot. Foto: Ole Kæhler
Gråsten Slot. Foto: Ole Kæhler
10. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

I slutningen af den kommende uge bliver Kongehuset et punkt, som skal op i Folketinget.

“Vi skal have ændret i det, der hedder Civillisteloven, hvor vi skal sætte årpenge af til Dronning Margrethe og så skal vi sætte årpenge af til Kronprins Christian. Jeg mener, han skal have omkring fire millioner kroner om året fra han flytter hjemmefra. Til den tid vil kongeparret få tilsvarende mindre”, siger folketingsmedlem Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet.

“Vi skal også beslutte, at det fremover bliver Staten, der står for den indvendige vedligeholdelse af de danske slotte – og rent praktisk kommer det til at foregå, som når det gælder andre offentlige vedligeholdelsesopgaver. De større projekter kommer i udbud”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Slot er blandt de slotte, som Kongeparret gerne vil bruge, men i hvilket omfang er der endnu ikke sagt noget om.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...