Turistchefen søger frivillige til 1864-dagene

12. juni 2014 Frivillige

Du og dine venner fra skolen, foreningen, pensionistklubben eller hvor i nu samles, har chancen for en både sjov og spændende weekend, når Sønderborg markerer invasionen af Als. Så vil i have en sjov oplevelse, så er det bare med at tilmelde jer.

Turistkontoret leder efter frivillige til statistroller i 1864-dagene.

Turistkontoret leder efter frivillige til statistroller i 1864-dagene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Imens markeringen af slaget ved Dybbøl og overgangen til Als er noget, som Sønderborg har lang og stolt tradition for, er det første gang, at byen arrangerer 1864-marked. Meningen er dog, at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, så publikum ikke kun oplever krigen men også dagligdagen i 1800-tallet helt tæt på.

At få hele Sønderborg til at boble og syde af liv anno 1864 kræver et væld af statister, aktører og skuespillere – lige fra lokale håndværkere, handlende og producenter til skuespillere og statister. Det er en stor udfordring.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi søger stadigvæk masser af frivillige statister og skuespillere, der vil være med til at gøre oplevelsen helt unik. Det gælder både børn og voksne i alle aldre. F.eks. leder vi efter grupper af frække børn, der vil lave ballade og narrestreger – og som kan løbe stærkt, når politibetjentene kommer efter dem. Vi leder også efter helt almindelige borgere, der blot vil klæde sig ud i 1800-tals tøj og gå rundt i midtbyen og mellem handelsboderne. Vi hjælper selvfølgelig med beklædning og alt det praktiske, så man kan trygt tilmelde sig på vores hjemmeside 1864dage.dk eller via Facebook, siger Karsten Justesen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Chris Preuss vil i folketinget for Venstre

6. oktober 2022 FV22

Med onsdagens valgudskrivelse satte Venstres folketingskandidat Chris Preuss kursen mod gågaderne i Sønderborg, for at møde de lokale Sønderborg-vælgere og det har Chris Preuss set frem til. ”Det er fedt endelig at være i gang og vi har sovet med støvlerne på”, siger Venstres nye folketingskandidat Chris Preuss, i et tv-interview med SønderborgNYT TV. Chris […]

Læs mere...