Kvindeparaplyen markerede Orange Dage

25. november 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag formiddag gik kvinder fra Kvindeparaplyen i samlet flok fra parkeringspladsen ved Alsion, hvor der blev holdt en tale efter Alspigen blev klædt i orange, den farve, der symboliserer Stop Vold Mod Kvinder.

I talen indgik navnene på en række danske kvinder, som var dræbt af deres kæreste, mand eller eksmand.

“Hver tredje kvinde i verden har været udsat for fysisk, psykisk og – eller – seksuel vold. Derfor markerer FN den 25. november, som opstart på kampagnen Stop Vold mod Kvinder. Kampagnen varer i 16 dage, og bliver også kaldet Orange dage og markeres over hele verden. Mange steder sker markeringen bl.a. ved at der sættes orange lys på statuer og markante bygninger under Orange Dage. I Danmark markeres Orange dage i flere byer – også i Sønderborg. Den orange farve er et symbol på håbet om en lysere fremtid”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kampagnen, der varer i seksten dage, er yderst vigtig, fordi vi ser en stigning i psykisk og fysisk vold, kærestevold og i antallet af kvinder og børn på krisecentre. I Danmark bliver der i gennemsnit begået et partnerdrab om måneden.

Du kan SE BILLEDER HER.

15. maj 2024 Politik, Nordborg

SF har været på ældrebesøg på Als

15. maj 2024 Politik

SFs folketingsmedlem Karina Lorentzen og den lokale SF-kandidat, John Brandt, har været på besøg på plejecenteret i Guderup og hos hjemmeplejen distrikt Sydals. Her hørte de blandt andet om strategien med at have boliger tæt på plejecentrene, hvor man kunne give en lidt tættere støtte – og om erfaringerne med de faste teams. I 2020 […]

Læs mere...