Der er virkeligt travlt på Hotel Alsik og det gør den franske køkkenchef glad

Yves Matter Linden,
Yves Matter Linden,
20. juli 2022 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det går sindssygt godt. Vi har virkeligt travlt og onsdag morgen var der 410 gæster til morgenmad.

Sådan beskriver køkkenchef Yves Matter Lindén turist-sæsonen på Hotel Alsik.

“De fleste værelser er lejet ud og her er rigtigt mange børnefamilier – og går man en tur gennem byen, så ser man turister overalt og mange af dem taler tysk”, siger Yves Matter Lindén til SønderborgNYT.

I Hotel Alsik er der tre restauranter, Restaurant Alsik, Freia’s Spisestue og Michelin-restauranten, Syttende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Syttende åbner i den kommende og uge og der er fuldt hus i Freia’s Spisestue hver aften og dagligt omkring 150-160 gæster i Restaurant Alsik”, siger køkkenchefen. Han fortæller, at der også er fester på hotellet, så det er rigtigt mange mennesker, som kommer indenfor og får en madoplevelse.

Køkkenchefen har erfaringer fra flere lande

Yves Matter Lindén er fra Alsace i Frankrig og han er glad for at være en del af Hotel Alsik og det er han – ganske enkelt – superglad for, fordi det er en meget anderledes arbejdsplads, hvor der er plads til ros og tid til at lytte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har en rigtig god omgangstone og der bliver givet ros fra cheferne. De lytter også, når man kommer forslag til andre måder at gøre tingene på”, siger Yves Matter Lindén, der ser sin chef, Jesper Koch, som en rigtig dygtig kok og en god leder.

Selv er Yves Matter Lindén også en kok, som andre kokke har faglig respekt for. Han går utroligt højt op i sit håndværk og arbejder konstant på at udvikle på både menuer og sig selv.

Han har arbejdet sammen med en lang række danske og franske stjernekokke som eksempelvis Thomas Rode, Per Hallundbæk, Jens Peter Kolbeck, Morten Frølich Rastad, Michel Michaud, Patrick Lieffroy og Daniel Letz. Han har også boltret sig på Michelin-restauranter i Frankrig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som der er tradition for i det franske kokkefag, så brugte jeg den første årrække som uddannet kok med at rejse i Europa, hvor jeg arbejdede i ledende stillinger på en række forskellige hoteller og restauranter, primært på eftertragtede skisports- og feriedestinationer”, siger Yves Matter Lindén.

“I 1992 kom jeg til Danmark, hvor jeg var souschef på Fakkelgården frem til år 2000. Fra Fakkelgården gik turen tilbage til Frankrig, hvor jeg igen arbejdede i Michelin-restauranter”, siger Alsiks køkkenchef til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Frankrig fik Yves Matter Lindén også egen restaurant og den solgte han flere år senere – og til en rigtig god pris.

“Jeg ville tilbage til Danmark, hvor jeg rigtigt godt kan li’ at være”, siger Yves Matter Lindén, der i 2012 blev souschef på Restaurant Bind, inden han efter en årrække igen kom på lønningslisten hos Fakkelgården og nu er han på Hotel Alsik.

20. april 2024 Kultur, Gråsten

Den Kongelige Køkkenhave åbner den 2. maj

20. april 2024 Kultur

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot åbner sæsonen torsdag den 2. maj kl. 10, så man igen kan nyde den smukke køkkenhave, skriver Sønderborg Kommune. Frivillige fra køkkenhavens Frivilligforening vil i forbindelse med åbningen vise gæster og interesserede, hvordan podningen af æbletræer foregår. Derudover vil børn fra den lokale børnehave Tumleby plante græskar og squash, […]

Læs mere...