EASV- og SDU-studerende skal udvikle smarte klimaløsninger

4. november 2019 Uddannelse

Studerende fra EASV og SDU sætter hinanden stævne i Alsion for at udvikle fremtidens smarte klimaløsninger, når der er ’Sonderborg Smart ZEROHACK’, som er en innovations-workshop, hvor deltagerne på ultrakort tid skal udvikle klimaløsninger til konkrete problemer formuleret af blandt andre Sønderborg Forsyning, Sønderborg Kommune, Sønderborg Varme, SwipBox og EVONET.

”Sonderborg Smart ZEROHACK er en ny måde at drive innovation på og det afprøver vi nu sammen med studerende fra SDU og EASV som kan anvende metoderne i deres fremtidige arbejdsliv. Løsningerne er ofte baseret på behandling af store datamængder og projektet udvikler derfor nye kompetencer hos de studerende, som på sigt kan skabe nye digitale løsninger til verdens klimaudfordringer”, fortæller Peter Rathje, direktør for ProjectZero i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhederne kommer med fem konkrete problemstillinger og efter en kort introduktion, har de studerende 48 timer til at komme med konkrete bud på løsninger. Det kan være nye apps eller prototyper af tekniske løsninger som kan forbedre virksomhedernes økonomi, kunderelationer, løser et teknisk problem og samtidig mindske CO2-udledningen.

SwipBox

Sønderborg-virksomheden SwipBox, som står bag ’Nærboks i Danmark’ pakkebokse, ser frem til en weekend sammen med de studerende fra SDU og EASV:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt, at vi i Sønderborg-området er på forkant med innovation. Hos SwipBox laver vi fremtidens logistikløsninger på baggrund af transportoptimering og dataanalyse. Sonderborg Smart ZEROHACK giver de studerende fra SDU og EASV mulighed for at blive fremtidens kreative og innovative medarbejdere”, siger Allan Kaczmarek, administrerende direktør i SwipBox.

’Sonderborg Smart ZEROHACK’ finder sted i weekenden den 8. – 10. november og har et særligt fokus på, hvordan en by kan skabe bedre løsninger baseret på tilgængelige data fra offentlige kilder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søndag afsløres den bedste idé af en jury som består af formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nygaard og direktørerne Erik Wolff fra Sønderborg Varme, Hans Erik Kristoffersen fra Sønderborg Forsyning samt Allan Kaczmarek fra SwipBox og Peter Rathje fra ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...