Ingen skøjtebane denne vinter

5. oktober 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger.

Tirsdag har Teknik-, By- og Boligudvalget besluttet, at Skøjtebanen ikke åbnes denne vinter.

“Ligesom man gør næsten alle andre steder i landet, er vi enige om at skøjtebanen ikke åbnes i den kommende vinter, og så skal vi i løbet af det kommende år vurdere, hvorvidt banen skal genåbnes”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre.

”Det nuværende baneanlæg er godt slidt og bruger en masse energi, men vi synes samtidig at en skøjtebane er et stort aktiv for byen, og den bliver brugt af mange unge mennesker, som vi ellers ikke ser i vores foreningsliv. Derfor vil vi gerne se om vi fremadrettet, eventuelt sammen med private aktører, kan finde en model for at drive en moderne skøjtebane uden at det tømmer kommunekassen”, siger han til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Nyt Center for Industriel Software på vej til SDU

1. december 2022 Uddannelse

SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Software, CIS, med forskning, nye laboratorier og tilhørende ingeniøruddannelser inden for softwareområdet. Den 1. december underskrev repræsentanter fra SDU, Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, og Sønderborg Kommune en aftale om oprettelsen af Center […]

Læs mere...