Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved
Foto: Visualisering fra miljørapport
Foto: Visualisering fra miljørapport

Nature Energy, der ønsker at opføre Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst.

Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune et standsningspåbud og byggeriet af biogasanlægget blev indstillet med øjeblikkelig virkning og herefter viste det sig, at byggeriet af biogasanlægget var gået i gang uden en byggetilladelse fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye miljørapport skal behandles onsdag morgen i Teknik- og miljøudvalget og godkendes den nye miljørapport bliver den sendt i offentlig høring i otte uger.

Af dagsordenen til Teknik- og Miljøudvalgets møde fremgår det også, at der ikke planlægges at holde et borgerinformationsmøde i høringsperioden, med henvisning til, at ændringerne ikke vurderes at have væsentlig indvirkning på det samlede projekt og at der allerede  i 2019 har været afholdt to borgerinformationsmøder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...