Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved
Foto: Visualisering fra miljørapport
Foto: Visualisering fra miljørapport

Nature Energy, der ønsker at opføre Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst.

Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune et standsningspåbud og byggeriet af biogasanlægget blev indstillet med øjeblikkelig virkning og herefter viste det sig, at byggeriet af biogasanlægget var gået i gang uden en byggetilladelse fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye miljørapport skal behandles onsdag morgen i Teknik- og miljøudvalget og godkendes den nye miljørapport bliver den sendt i offentlig høring i otte uger.

Af dagsordenen til Teknik- og Miljøudvalgets møde fremgår det også, at der ikke planlægges at holde et borgerinformationsmøde i høringsperioden, med henvisning til, at ændringerne ikke vurderes at have væsentlig indvirkning på det samlede projekt og at der allerede  i 2019 har været afholdt to borgerinformationsmøder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...