Stanglader med internationalt potentiale udviklet i Sønderborg

23. juni 2020 Erhverv

Sønderborg-virksomheden Universal BarFeeder har udviklet og konstrueret en speciel stanglader til drejebænke, der kan omstilles fra én diameter til en anden på blot få sekunder. Systemet bag maskinen er så unikt, at virksomheden har fået patent på løsningen. Det patenterede system giver virksomheden gode forudsætninger for at skabe et nyt dansk eksporteventyr.

Per Holm Knudsen, som er administrerende direktør og medejer af Universal BarFeeder, fastslår, at det er vanskeligt at estimere, hvor stort markedspotentialet for stangladeren er.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Danmark sælges der årligt omkring 60-70 traditionelle stangladere, og hvor stor en markedsandel, vi kan opnå i Danmark og udlandet, må fremtiden vise – men vores løsning er en klar forbedring i forhold til de øvrige typer, så vi ser store muligheder”, fortæller Per Holm Knudsen i en pressemeddelelse.

Erfarne kræfter ved roret

Per Holm Knudsen er ikke en typisk iværksætter. Han er en moden herre på 60 år, og han har ikke tidligere været iværksætter. Til gengæld har han solid erfaring i at drive udviklingsprojekter fra en af Danmarks største virksomheder, nemlig A.P. Møller – Mærsk. Igennem 16 år byggede han projekter helt fra bunden til store virksomheder. Den viden og ballast kommer ham til gode nu, hvor han står med et færdigudviklet produkt, der skal ud på verdensmarkedet. Han ved også, at det tager tid at bygge en forretning op fra ingenting, og han har tålmodigheden til at gøre tingene rigtigt helt fra starten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen kom udefra

Det var faktisk ikke Per Holm Knudsen, der fik den gode idé til den nye stanglader, men derimod en lokal maskinfabrik; Ejnar Hansen Maskinfabrik A/S. Maskinfabrikkens to ejere, Ejnar Hansen og Jesper Petersen, var ikke imponerede over de løsninger, der fandtes på markedet, og tænkte derfor, at det måtte kunne gøres bedre og billigere. De nåede efter længere tids udvikling frem til en prototype, der ikke blot fungerede, men også løste deres behov for hurtigere og nemmere omstilling mellem forskellige stangdiametre. Ejnar Hansen Maskinfabrik A/S havde dog ikke selv nogen interesse i at kommercialisere løsningen, så derfor overtog Universal BarFeeder projektet. Her har man brugt et par år på at finjustere funktionaliteterne og udarbejde et flot og gennemtænkt industrielt design. For at nå helt i mål med projektet har Universal BarFeeder undervejs fået støtte fra Vækstfondens InnoBooster-ordning og fra det offentlige investeringsselskab Borean Innovation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lyse fremtidsudsigter

Universal BarFeeder havde planlagt en stor produktlancering på dette års ”Spånligaen”, der skulle have været afholdt i april, men på grund af corona-pandemien er blevet rykket til november. Der skal dog mere til at ryste en erfaren herre som Per Holm Knudsen, så en plan B blev hurtigt iværksat.

Udover at Ejnar Hansen Maskinfabrik allerede har fire af de nye stanglader kørende, er Universal BarFeeder klar til at levere en tilsvarende løsning til Lem Beslagfabrik A/S, hvor den skal erstatte en gammel stangautomat. Hos både Universal BarFeeder og Lem Beslagfabrik glæder man sig til at følge og måle effekten af udskiftningen. Samtidig er Universal BarFeeder ved at finde forhandlere i flere europæiske lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ser i meget lyst på fremtiden, også selvom tingene går en smule langsommere på grund af Coronaen”, siger Per Holm Knudsen.

Øverst: Per Holm Knudsen. Foto: Universal BarFeeder 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...