Vær med til at lave et udviklingsråd i Rinkenæs

Arkivfoto
Arkivfoto
13. januar 2017 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Landsbyerne lever, når de selv vil og gør en indsats. Det viser mange undersøgelser, og i Rinkenæs ønsker borgerne at kopiere organiseringen på landsbyområdet, så byen også fremover er et attraktivt sted at bo. Derfor inviteres der til borgermøde i hallen på Rinkenæs Skole på onsdag, den 18. januar, hvor målet er at samle et lokalt udviklingsråd.

Det var en arbejdsgruppe på tværs af foreninger og erhvervsliv, der i marts sidste år tog hul på processen ved at holde et møde, hvor lokal organisering og en udviklingsplan var på dagsordenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden har arbejdsgruppen arbejdet videre, og Sønderborg Kommune har bakket op, idet byplanlægger Hanna Spelling har været på besøg for at fortælle om den kommende revision af kommuneplanen, og landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg har bistået med gode råd om tilrettelæggelse og koordinering.

Hun deltager også i mødet på onsdag.

”Det er rigtig spændende, at Rinkenæs vil stifte et udviklingsråd, der samler alle områdets foreninger og interessegrupper. Arbejdsgruppen, som har forberedt stiftelsen, har gjort et fint forarbejde ved bl.a. at undersøge, hvad man med succes har gjort andre steder, ved at være synlig på bl.a. sociale medier og ved at forberede et forslag til vedtægter for det kommende udviklingsråd”, siger landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg i en pressemeddelelse.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...