Jesper Thorn jazzer i Sønderborghus

14. april er der jazz i Sønderborghus. Arkivfoto: Ole Kæhler
14. april er der jazz i Sønderborghus. Arkivfoto: Ole Kæhler
3. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag den 14. april er Sønderborg Jazzclub klar med den næste koncert – denne gang med Jesper Thorn. Det foregår på Sønderborghus kl. 15.

Den danske bassist og komponist Jesper Thorn er kendt for sin dybt personlige lyd, både på bassen og i sit kompositoriske univers. Han er en musiker, der blotlægger sine inderste tanker, følelser og konflikter og stræber efter at løsne op for dem i musikken.

Akustiske instrumenter møder knitrende elektroniske flader og skaber et tredimensionelt lydunivers med elementer af Debussy og lyrisk improvisation i ordløs historiefortælling, når Jesper Thorn og hans musikalske venner giver koncert, skriver jazzklubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Thorn har udgivet tre fine albums. I 2021 fik han en DMA for albummet Boy og i 2023 udkom Dragør til fremragende anmeldelser.  Til koncerten i Sønderborg optræder Jesper Thorn sammen med Tobias Wiklund, schweiziske Marc Meán, Cecilie Strange og Andreas Bernitt. De fem musikere smelter sammen i gensidig forståelse og fortolkning af Thorns tanker og kompositioner. De mødes i et meget rørende udtryk, hvor vemod, mol og melankoli er dominerende.

16. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

Restaurant Colosseum klar med god sønderjysk mad til turisterne

16. maj 2024 Erhverv

I køkkenet på Restaurant Colosseum ved Havnepromenaden har restauratør og køkkenchef Ali Abu Fadel Moussa, som tog sin kokkeuddannelse i København, travlt med at lave mad til gæsterne, mens han fortæller, at selvom turistsæsonen ikke rigtigt er begyndt, så er der allerede mange turister i byen. “En del af dem kommer på Colosseum, fordi lokale […]

Læs mere...