Aftenskolen GOK er klar med kurser der giver bedre livskvalitet

13. januar 2020 Uddannelse

Aftenskolen GOK har til huse i Aftenskolernes Hus i Voldgade i Sønderborg og GOK, Gigtforeningens OplysningsKreds, er et knopskud fra Gigtforeningen.

“I Aftenskolernes Hus er der to ‘bevægerum’ og en række undervisningslokaler plus køkkenfaciliteter, der også kan bruges til undervisning”, siger GOKs aftenskoleleder, Susanne Baumgartner til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at der for små 30 år siden poppede en masse aftenskoler op – og GOK kom med på vognen.

“Vores undervisning er for alle, men den er tilrettelagt, så gigtpatienter også kan være med”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kurser i varmt vand

Øvelser i varmtvandbassin var noget af det første, som kom på skemaet hos GOK.

“Det er rigtigt godt for gigtpatienter og andre med smerter. Det giver bedre livskvalitet og gør også, der er smertepatienter, som af den grund er i stand til at passe deres jobs”, siger Susanne Baumgartner til SønderborgNYT.

I Sønderborg kommune er der et varmtvandsbassin på Tanghace Plejecenter i Nordborg, ét på Sønderborg Sygehus samt et på Gigthospitalet i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men nu lukker hospitalet i Gråsten og så bliver der et bassin mindre, så vi venter i spænding på at se, hvad vi kan få af tider og tilskud. Vi håber, at kommunen husker på, at det betaler sig at give gigt- og smertepatienter mulighed for at træne, fordi det er med til at skrue ned for antallet af sygehus- og lægebehandlinger”.

Kurser på land

GOKs syv mand store bestyrelse byder ikke blot på kurser i vand. De 230 medlemmer kan også melde sig til kurser på land.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På tirsdage tilbyder vi gigtpatienter og andre med smerter at lære, hvordan de kan træne på den rigtige måde. Det er en fysioterapeut, som står for undervisningen”, siger Susanne Baumgartner.

Kurser i køkkenet

Hvis man har smerter, lider af træthed, har autoimmune sygdomme eller kronisk inflammation, så kan man få det meget bedre med den rigtige kost.

“Den er på skemaet på vores ene madlavningshold, hvor en ergoterapeut og kostvejleder introducerer sund kost og viser de hjælpemidler og arbejdsstillinger, der gør køkkentjansen lettere”, siger aftenskolelederen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller, det er utroligt, hvad den rigtige kost kan gøre for vores helbred.

Spis dig til en bedre livsstil

“I GOK har vi ikke slankekurser, fordi den slags kun virker i den tid, hvor man er på kur. Men vi har kurser, der handler om at vælge det sunde som en livsstil”, siger Susanne Baumgartner og tilføjer, at det er en kostvejleder, som guider deltagere på et madhold.

“På kurserne afprøver deltagerne forskellige opskrifter og de får en kostplan med hjem og den skal de følge fra gang til gang”.

Artiklen fortsætter under annoncen

På kurset er der også individuelle samtaler og rådgivning.

“Målet er, at deltagerne opdager, hvilken indflydelse rigtig kost har på deres vægt, humøret, livsglæde, energi og velværet”, siger aftenskoleleder Susanne Baumgartner.

Læs mere om GOK og tilmeld dig HER på LINKET

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 112, Sønderborg

Indbrudstyv stjal et Rolexur

28. juli 2021 112

Tirsdag fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en villa på Nyvang i Sønderborg. “Indbruddet er sket fra fredag og frem til mandag aften”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Indbrudstyven kom ind ved at smadre en rude. “Og fra stedet er der stjålet et Rolexur”.

Læs mere...