Boksepiger fik sølv – fordi de tabte guldet

9. april 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Efter en weekend hvor flere af pigerne fra Sønderborg Amatør Bokseklub havde været i kamp, mødtes de igen til træning tirsdag aften. Og selvom der ikke blev hentet guldmedaljer, så er pigerne tilfredse med deres indsats. Nogle mere end andre og det er jo herligt at have opdaget, der er nogle ting, der skal arbejdes med.

Det gør nemlig, at pigerne fortsat vil være i udvikling som boksere – og næste gang, hvor der er JM, DM eller vestjyske Mesterskaber, så går de helt klart efter guldet. To af dem fik sølv, men det afslører jo bare, at de tabte guldet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Olivia Kastrup sjipper på livet løs.

– Selvfølgelig skal man blive ærgerlig, når man taber en kamp og en sølvmedalje viser jo, man lige har tabt. Hvis det er uden betydning, så er der et eller andet med ens indstilling, siger træner Johnny Dehlenfeld. Heldigvis kan man godt tabe en kamp og alligevel være bedre end sidst, man tabte.

Jeg vinder næste år

– Jeg vil i hvert fald gerne med til DM igen næste år og prøve at vinde, siger Olivia Kastrup, der deltog i DM i weekenden. Hun tabte sin kamp, men noterede sig, at hun ikke blev ked af det.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Selvfølgelig ville jeg hellere have vundet, men jeg gjorde det godt og kunne mærke, jeg har udviklet mig og det er positivt, siger hun.

Nøjes med sølv

Det at vinde sølv ved DM lyder flot i de flestes ører og det på den lange bane, så er det bestemt også flot. Bare ikke lige på selve dagen, når der bokses finalekamp om guldmedaljen. Taberen får sølv.

– Jeg synes, jeg gjorde det godt og fik sat en del slag ind på min modstander, men kampen ble stoppet af kamplederen og sådan er dét, siger Marie Dehlenfeld. Hendes træner forklarer, at kamplederen efter hans mening var lidt for beskyttende overfor bokserne og at det er forklaringen på, at Marie har en DM sølvmedalje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marie Dehlenfeld er glad for sin sølvmedalje.

– Men jeg skal med igen næste gang og så henter jeg guldet, siger Marie Dehlenfeld. Hun træner tre gange om ugen og op til sin finalekamp blev der trænet ekstra.

Kvindernes Kampdag

– Den 8. marts havde jeg min allerførste boksekamp oppe i Horsens og ja, det gik godt nok. Jeg vandt jo, siger Mie Hauge til Sønderborgnyt.

– Vi boksede tre gang to minutter og det er virkeligt noget, der kræver. Alligevel var jeg ikke det mindste nervøs eller usikker, da jeg gik i ringen, siger hun. Gennem træningen har hun naturligvis bokset flere sparringskampe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mie Hauge slog til på Kvindernes Kampdag.

– Men det er slet ikke det samme, fordi sparring handler om at blive bedre, mens kamp handler om at vinde, siger Mie Hauge, der har noteret sig, at der er meget mere fokus og koncentration under kamp, siger Mie Hauge. På turen op til Horsens havde hun selvfølgelig tænkt den tanke, at faktisk kunne hun tabe.

– Heldigvis poppede den ikke op igen, da vi kom til stedet, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere sølv

– Nu skal jeg bare træne endnu mere og blive bedre, siger Karoline Bøwadt Hansen, der lige har hentet sig en sølvmedalje fra Vestjysk Mesterskab, hvilket jo vil sige, der er en anden pige, der tog guldet med sig hjem.

– Jeg har set, hvad jeg skal arbejde med for at blive bedre og det gør jeg så, siger hun. Og hermed slutter sig til resten af pigernes positive syn på boksesporten, hvor det tit og ofte er ganske små detaljer, der afgør, om man vinder eller ej. Og heldigvis kan man hele tiden udvikle sig, blive bedre og bedre. Men selvom der skal knokles, svedes og prustes, så er det stadig muligt.

Men kun for dem, der virkeligt vil.

Karoline Bøwadt Hansen er også sølvvinder.

 

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...