Bymidte-planer: P-pladser er vigtigere end skøjtebane

31. oktober 2014 Erhverv

På det seneste møde i Sønderborg Handel, kom der ikke en fælles holdning til de store forandringer, der ligger i kortene for midtbyens fremtid.

Morten Vestergaard fortæller, at det er tirsdag, Sønderborg Handel kan komme med deres mening om kommunens planer for bymidten.

Morten Vestergaard fortæller, at det er tirsdag, Sønderborg Handel kan komme med deres mening om kommunens planer for bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal blandt andet være grønne områder på P-pladsen mellem Perlegade og Løngang og det lader også til, at parkeringspladserne på Rønhaveplads skal gøres til grønt område.

“På det seneste møde i Sønderborg Handel var vi kun 30 deltagere, men tirsdag samles vi igen og finder frem til, hvad vi mener om forandringerne”, siger formanden for Sønderborg Handel, Morten Vestergaard. Han kommer fra Broager Sparekasse,

SønderborgNyt har besøgt flere medlemmer fra Sønderborg Handel, men ingen af dem har modet til at stå hjem og fortælle, hvad de mener om den plan, som kommunen har sat sammen for bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo sådan, at dele af planen er rigtig god – og andet er ikke”, siger en af butiksejerne til SønderborgNyt.

P-pladser er vigtige

På Rønhaveplads har Petter Uwe Hansen i Outdoor Centrum ikke kun varme tanker om de planer, der er vist fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

IMG_2414

Petter Uwe Hansen fra Outdoor Centrum

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skøjtebane på Rønhaveplads kan være godt, fordi det giver liv her på pladsen”, siger han. Han tilføjer:

“Hvis det skal være på bekostning af parkeringspladserne på Rønhaveplads, så er det ikke godt med skøjtebane. Kunder vil holde tæt på de butikker, hvor de handler”, siger han. Ikke nok med at P-pladserne på selve pladsen ryger. Det samme sker med en del af dem på pladsen mellem Perlegade og Løngang.

Ideen med Borgen er kommet for flere år siden, men siden da har der været en finanskrise, der kom imellem idé og åbningen af Borgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ingen borgere, der har bedt om at få Borgen og det er forkert af politikerne, hvis de beslutter, at flest muligt skal parkere på Borgens P-pladser. Det er vel heller ikke politikernes opgave at trække folk indenfor i den hvide klods”, siger Petter Uwe Hansen. han synes, politikerne skal huske, der også mangler kunder i butikkerne omkring Rønhaveplads.

Petter Uwe Hansen er ikke medlem hos Sønderborg Handel

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2023 Samfund, Sønderborg

To vellykkede bygningsrenoveringer hædret på Arkitekturens Dag

3. oktober 2023 Samfund

I år fejrer Sønderborg Kommune desværre ikke Arkitekturens Dag, den er blevet aflyst på grund af økonomiske stramninger. Det synes foreningen By og Miljø i Sønderborg Kommune er trist og medlemmerne har derfor valgt at markere Arkitekturens Dag, der var i går, mandag, og uddele to anerkendelser – et smukt diplom – til en vellykket […]

Læs mere...