Bymidte-planer: P-pladser er vigtigere end skøjtebane

31. oktober 2014 Erhverv

På det seneste møde i Sønderborg Handel, kom der ikke en fælles holdning til de store forandringer, der ligger i kortene for midtbyens fremtid.

Morten Vestergaard fortæller, at det er tirsdag, Sønderborg Handel kan komme med deres mening om kommunens planer for bymidten.

Morten Vestergaard fortæller, at det er tirsdag, Sønderborg Handel kan komme med deres mening om kommunens planer for bymidten.

Der skal blandt andet være grønne områder på P-pladsen mellem Perlegade og Løngang og det lader også til, at parkeringspladserne på Rønhaveplads skal gøres til grønt område.

“På det seneste møde i Sønderborg Handel var vi kun 30 deltagere, men tirsdag samles vi igen og finder frem til, hvad vi mener om forandringerne”, siger formanden for Sønderborg Handel, Morten Vestergaard. Han kommer fra Broager Sparekasse,

SønderborgNyt har besøgt flere medlemmer fra Sønderborg Handel, men ingen af dem har modet til at stå hjem og fortælle, hvad de mener om den plan, som kommunen har sat sammen for bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo sådan, at dele af planen er rigtig god – og andet er ikke”, siger en af butiksejerne til SønderborgNyt.

P-pladser er vigtige

På Rønhaveplads har Petter Uwe Hansen i Outdoor Centrum ikke kun varme tanker om de planer, der er vist fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

IMG_2414

Petter Uwe Hansen fra Outdoor Centrum

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skøjtebane på Rønhaveplads kan være godt, fordi det giver liv her på pladsen”, siger han. Han tilføjer:

“Hvis det skal være på bekostning af parkeringspladserne på Rønhaveplads, så er det ikke godt med skøjtebane. Kunder vil holde tæt på de butikker, hvor de handler”, siger han. Ikke nok med at P-pladserne på selve pladsen ryger. Det samme sker med en del af dem på pladsen mellem Perlegade og Løngang.

Ideen med Borgen er kommet for flere år siden, men siden da har der været en finanskrise, der kom imellem idé og åbningen af Borgen.

“Der er ingen borgere, der har bedt om at få Borgen og det er forkert af politikerne, hvis de beslutter, at flest muligt skal parkere på Borgens P-pladser. Det er vel heller ikke politikernes opgave at trække folk indenfor i den hvide klods”, siger Petter Uwe Hansen. han synes, politikerne skal huske, der også mangler kunder i butikkerne omkring Rønhaveplads.

Petter Uwe Hansen er ikke medlem hos Sønderborg Handel

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...