Penge fra de grønne puljer er delt ud

Vindmøller. Arkivfoto
Vindmøller. Arkivfoto
10. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Teknik, By og Boligudvalget har tirsdag givet grønt lys for, at der udbetales penge fra de grønne puljer og det er penge, som skal gavne i de lokalområder, hvor der stillet vindmøller eller solceller op.

”Det er fair nok, at dem der ’betaler prisen’ for den grønne omstilling i form af naboskab til solceller og vindmøller får noget tilbage til deres lokalområde. Anlæggene ligger jo typisk i vores landdistrikter, og jeg er glad for at vi blandt andre kan understøtte Sydalshallen, Svenstrup Forsamlingshus og Stevning Kulturhus”, siger Venstres udvalgsmedlem, Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformand Kirsten Bachmann glæder sig også over, at udvalget kunne dele penge ud.

”Det er jo sjældent, at det sker”, sig hun.

De tre grønne puljer for Stevning, Sønderborg og Lysabild har været åbne for ansøgninger i tre måneder fra 1. september 2023. Der er modtaget 21 ansøgninger, og fordelingen har desuden været i høring hos Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter.

Fordelingen af puljerne er prioriteret efter almennyttige projekter i nærheden af de nye VE-anlæg som en kompensation for de eventuelle gener, som anlæggene kan medføre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i Byrådet besluttet, at vedvarende energianlæg skal bidrage til udviklingen af de områder, som de placeres i. De grønne puljer er med til at skabe værdi på lang sigt til fordel for lokalsamfundene. Derfor er det godt med den store interesse, der har været for de grønne puljer i denne omgang. De støttede projekter kommer til at styrke fællesskaberne lokalområderne, siger udvalgets næstformand Kristian Beuschau.

Du kan se fordelingen af pengene her på kommunens hjemmeside.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...