Egen UI fører i Jyllandsserien

Egen UI. Foto; Finn Køhler
1. maj 2022 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Et veloplagt fodboldhold i Jyllandsserien fra Guderup på Als tog imod gæsterne fra Ølstrup GU fredag aften på Linak Arena.

På denne dejlige solbeskinnede forårsaften spillede Egen-mandskabet foran 292 tilskuere heraf 30 medrejsende feststemte Ølstrup-fans. Det er 12 flere end der samlet bor i Ølstrup, som er den mindste by i Jylland, der kan mønstre et Jyllandsseriehold i fodbold – imponerende, skriver Egen UI.

Guderup, hører også til i den lille gruppe af småbyer, der kan mønstre gode fodboldhold. I nu 15 år har vi ligget i enten Jyllandsserien eller serie 1 udtaler en stolt fodboldformand Karsten Beltman. Guderup er dog med sine 2400 indbyggere næsten 9 gange større end Ølstrup, at møde modstandere fra mindre byer end os, er ikke noget vi er vant til udtaler formanden.

Det var en fantastisk underholdende fodboldkamp de mange tilskuere fik at se. Især i 1. halvleg sprudlede Egen-spillerne med flotte detaljer i et højt opskruet tempo, og det ene flotte mål efter det andet.

“Det er en af de bedste halvlege vi har spillet”, siger en stolt træner Martin Prokopek, som roser hele mandskabet for en imponerende holdindsats.

Allerede i det 6. minut bragte holdets topscorer Jacob Iskov, Egen foran 1-0 efter oplæg fra Malaya. Det skete i angrebet umiddelbart efter stolpen reddede Egen fra at komme bagud. Glæden i Egen-lejren varede dog kort, for allerede i det 8. minut udlignede Ølstrup. Sikken en start på kampen!

Efter 22. minutters spil bragte anfører Oscar Brodersen igen Egen foran. På et straffespark begået mod Oscar Erichs kom Egen foran 2-1.  34 minutter var spillet da anføreren scorede sit andet mål på en flot helflugter, og i det 41. minut scorede Junior til 4-1 på oplæg fra Jacob Iskov – hvilken forrygende underholdende halvleg.

Forståeligt koncentrerede Egen sig i 2. halvleg om at holde føringen; men stadig var det Egen-mandskabet, der dominerede spillet. Og i det 72. minut øgede Jason Lubago føringen til 5-1 på en lang aflevering fra Tobias, hvor den hurtige angriber fik det til at se ud som om Ølstrups forsvarsspillere stod stille.

Ølstrup fik reduceret til 5-2 i det 83. minut. Det blev kampens slutresultat, og de mange tilskuere kunne med stor tilfredshed se tilbage på en flot fodboldoplevelse, også de mange medrejsende Ølstrup-fans, de var imponerede over det flotte idrætsanlæg og setup, som Egen-frivillige skaber til klubbens hjemmekampe.

De ukrainske tilskuere og deres børn, som var mødt op til kampen på initiativ af hjælpetræner Søren Vinther, fik serveret grillpølser og ‘bum’, hvilket de var meget taknemmelige for.

“Jo, det var en dejlig aften”, siger træner Martin Prokopek.

“Den sejr vil vi nyde den næste uges tid, inden der næste søndag kl. 12.00, spilles topkamp i Holstebro”.

Egen fører nu rækken i Jyllandsserien med 18 point for 7 kampe, Holstebro har 16 point for 6 kampe.

Du kan se Finn Køhler Hansens kampfotos HER.