EU-politiker hørte om Sønderborgs klimaløsninger og bæredygtighed

4. maj 2021 Erhverv
Besøg i PERO Solutions. Foto: Peter Rathje
Besøg i PERO Solutions. Foto: Peter Rathje

Borgmester Erik Lauritzen har mandag haft besøg af sin partifælle, Cristel Schaldemose, som sidder i EU-Parlamentet.

“Jeg ville vise Cristel Schaldemose, hvad der er af energi og engagement i Sønderborg. Og på vores tur var virksomheden PERO-Solutions et spændende sted, hvor det er tydeligt, at de – udover at ville drive virksomhed og tjene penge – er tændt af at udvikle bæredygtige løsninger på samfundets udfordringer og behov i dag og i fremtiden”, siger borgmester Erik Lauritzen og tilføjer, at det besøget handlede om kommunen og EU, hvor Cristel Schaldemose blandt andet ville vide, om virksomheder i kommunen kan bruge EUs forskellige tilskudsordninger til den grønne omstilling og Verdensmålene.

Artiklen fortsætter under annoncen

I PERO-Solutions har Nina Rosenkilde Jessen arbejdet sig frem til bæredygtige løsninger på vores emballageforbrug, som er stigende – ikke mindst på grund af den voksende nethandel.

 ”Vi er inspireret af de Verdensmål, der fokuserer på industri, innovation og infrastruktur, bæredygtige byer og lokalsamfund, ansvarligt forbrug og produktion, klimaindsats og partnerskab for handling. Når genbrugsstationer rundt om i Danmark i perioder siger nej til mere pap­emballage, så er det tid til at finde en løsning på et så enormt ressourcespild”, siger projektleder Nina Rosenkilde Jessen fra PERO Solutions.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er teknologisk og logistisk nytænkning, der udgør rygraden i den ambitiøse iværksætter­virksomhed, hvis udspring er Sønderborg. Her har en anden og allerede succesrig aktør i forhold til webhandel og pakketransport også sit hovedsæde og det er SwipBox. Og det er netop en videreudvikling og intelligent anvendelse af samme it-principper, der er udgangspunktet for PERO Solutions emballage­­løsning. Det er en computerchip og det bagvedliggende it-system, der betyder, at genanvendelighed i form af emballagecirkulation er blevet mulig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden Christel Schaldemose og borgmesteren besøgte Nina Rosenkilde Jessen var de i selskab med Peter Rathje hos ProjectZero og dagen blev rundet af i det kommende Center for Verdensmål på Kær.

ProjectZero-direktør Peter Rathje var meget begejstret for besøget. EU-programmerne har haft stor betydning for Sønderborgs klimarejse, hvor de har bidraget med både erfaringer fra andre europæiske byer og økonomisk støtte til bl.a. boligforeningernes energirenoveringer, solceller og batteriløsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg var glad for muligheden for at kunne opdatere Christel Schaldemose på status og udfordringerne på de seneste otte års rejse mod nullet i 2029. Parlamentets klimaambitioner er med til at lægge et positivt krydspres på omstillingen – blandt andet gennem bankernes nye grønne lån”, siger Peter Rathje til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOFs online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med […]

Læs mere...